Stiri bizare

# degetele de la picioare # muschii miniaturali # muschi palmaris # par corporal #coccis # partile corpului uman #corpul uman #apendice

6 parti ale corpului uman care vor disparea in viitor

Corpul uman este uimitor. In timp, acesta a suferit numeroase schimbari, iar in viitor anumite parti ale corpului uman vor disparea. Acest proces face parte din dezvoltarea si adaptarea noastra la mediul inconjurator.

Desigur, nu ne vom trezi peste noapte fara anumite parti ale corpului ci vor dura mii si chiar milioane de ani pana cand corpul uman, asa cum il stim astazi, va suferi modificari majore. Iata care sunt partile corpului care vor disparea in viitor.

1. Parul corporal

In trecut, parul ajuta la mentinerea temperaturii corporale. In timp, parul corporal a scazut considerabil in proportii si se crede ca in viitor acesta nu va mai exista. Motivul este cat se poate de simplu! Nu mai avem nevoie de el, deoarece hainele si tehnologia ne ajuta sa mentinem o temperatura optima in mediul inconjurator.

2. Muschiul palmaris

Muschiul palmaris este un muschi lung si subtire ce porneste de la cot pana la incheietura mainii. In prezent, 11% dintre oameni nu mai au acest muschi, iar in viitor, acesta va disparea cu desavarsire. Muschiul palmaris ajuta, in trecut, la catarare si agatare.

3. Muschii miniaturali

Sursa foto: pixabay.com

Muschii miniaturali sunt responsabili cu efectul "pielii de gaina". Acestia le permit animalelor sa-si umfle puful (perii mici de sub blana sau pene) pentru a se incalzi sau pentru a parea mai mari in momentul in care ii paste un pericol. Oamenii insa, nu mai au nevoie de acesti muschi nici pentru a se incalzi nici pentru a parea mai mari in fata rivalilor.

4. Coccisul

Sursa foto: medicina101.com

Coccisul, cunoscut si ca osul cozii, este prezent la toate mamiferele. In cazul animalelor, coada, este folosita pentru pastrarea echilibrului si comunicare. Oamenii de stiinta considera ca prezenta coccisului la oameni este un indicator ca in trecut, oamenii aveau cozi si, in timp, au disparut. Desigur, acest lucru s-a intamplat in milioane de ani. Acesta este motivul pentru care acestia considera ca in viitor, coccisul va disparea definitiv din corpul uman.

5. Apendice

Apendicele este un tub muscular redundant, atasat intestinului gros. In trecut, acesta ajuta la digestia plantelor, oamenii avand la acea vreme o dieta bogata in plante.

In prezent insa, oamenii nu mai consuma atat de multe plante, apendicele devenind inutil. In plus, este si predispus infectiilor.

6. Degetele de la picioare

Sursa foto: pixabay.com

Potrivit unor studii recente, oamenii de stiinta au descoperit ca oamenii obisnuiau sa mearga si sa-si mentina echilibrul mai mult pe linia mediana a picioarelor. Acest lucru s-a schimbat insa in momentul in care oamenii au inceput sa-si mentina echilibrul mai mult spre marginea degetului mare.

Insa, noi studii arata ca centrul de echilibru al oamenilor continua sa se schimbe. Aceasta inseamna ca oamenii nu vor mai trebui sa-si foloseasca degetele de la picioare pentru a-si mentine echilibru.

Sursa foto principala: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea