Stiinta & Tehnologie

#computer #internet #date personale #spionaj #yahoo! #masuri protectia datelor

Yahoo ia masuri drastice impotriva spionajului

Compania americana Yahoo a anuntat ca va incepe sa criptografieze toate datele care sunt trimise prin serviciile sale online pentru a le proteja impotriva spionajului, potrivit directorului executiv al grupului, Marissa Mayer.

Asadar, Yahoo vrea sa puna in functiune acest proiect incepand cu luna aprilie 2014. De asemenea, serviciul de mesagerie Yahoo Mail va beneficia de un sistem de criptografiere mult mai performant si mai sofisticat pana la data de 8 ianuarie.

Rivalul companiei Yahoo, motorul de cautare Google, a inceput deja sa bruieze o mare parte a traficului pe site-urile sale.

Reprezentantii Yahoo au declarat ca au luat aceste masuri, deoarece in ultima perioada au existat numeroase cazuri de spionaj.

"A existat un anumit numar de rapoarte in cursul ultimelor sase luni despre accesul secret al guvernului american la date ale utilizatorilor fara stirea grupurilor tehnologice, intre care si Yahoo. Vom continua sa examinam cum putem proteja viata privata a utilizatorilor si datele acestora", a declarat Marissa Mayer.

Sursa foto: ee.sharif.edu
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea