Stiinta & Tehnologie

Yahoo! anunta serviciu de recunoastrea vocii pentru mobile

Se pare ca mersul lucrurilor in lumea are o singura directie: mobilitate si totul se rezuma la servicii cat mai usoare ce vor sa satisfaca nevoile utilizatorului.

In cadrul show-ului CTIA din Las Vegas, Yahoo! si-a prezentat o noua versiunea a unui program deja lansat in ianurie 2007, numit oneSearch.

BlackBerry-uri la testat oneSearch 2.0

Cei prezenti la demonstratie au putut sa se joace cu un motor de cautare care functioneaza prin recunoasterea vocii. Chiar daca acesta functie va fi disponibila abia din vara pentru toate dispozitivele mobile, la CTIA cei curiosi au testat-o pe telefoanele BlackBerry.

Mecanismul de functionare este foarte simplu: serviciul odata descarcat si instalat pe dispozitiv, il lasa pe utilizator sa caute in baza de date web prin simpla apasare taste " push-to-talk ". Vrei sa cauti "Britney Spears"? Rosteste numele ei, iar in cateva secunde pagina se va incarca cu link-uri despre cea in cauza.

Dar versiunea 2.0 este doar o fractiune din ce poate sa faca oneSearch-ul. Odata cu lansarea lui oficiala, acesta va include un motor de cautare si tool-uri Yahoo! Search Assist, bazate pe un proiect al companiei numit Search Monkey. Pe scurt aceasta este un program open-source care lasa utilizatorii sa noteze rezultatele cautatii cu date meta .

Raspunsul este open-source

"Cu oneSearch vei avea raspunsuri si mai bune . oneSearch va fi disponibil pentru toti distribuitorii si pentru cei care adauga continut, asa ca fiecare poate sa redirectioneze o cautare catre site-ul lor", declara Marco Boerries presedintele Yahoo! Mobile .

Dar daca stam sa ne gandim o astfel de miscare poate sa duca la rezultate de cautare dezastruoase.

"Produsul nostru trebuie sa se extinda. Trebuie sa fim in stare sa gasim continut mult pentru cautari. Cand vom lansa produsul final ne vom concentra pe continut necomercial, inainte de introducerea continutului comercial si vedem cum merge treaba", a declarat Steve Boom, vice-presedinte serion la Yahoo!

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea