Stiinta & Tehnologie

#android #cota de piata #smartphone #windows phone #Apple iOS

Windows Phone va detine o cota de piata de 12,7% in 2017

Sistemul de operare Windows Phone castiga din ce in ce mai mult teren si va ajunge sa detina 12,7% din cota de piata a smartphone-urilor. Cifra este oferita de CNet, care citeaza un studiu Canalys dat publicitatii ieri.


Cresterea de la procentul de 2,4%, atat cat detinea anul trecut, inseamna ca platforma mobila a celor de la Microsoft va ocupa locul al treilea in topul platformelor pentru smartphone-uri, in spatele lui Android (locul 1) si imediat dupa sistemul celor de la Apple iOS.

Potrivit previziunilor celor de la Canalys, Microsoft va creste cu ajutorul producatorilor importanti cum sunt finlandezii de la Nokia sau chinezii de la Huawei si ZTE. Deja in SUA, Windows Phone castiga teren cu ajutorul Lumia. In primele trei luni ale acestui an, 5,6% dintre toate terminalele vandute pe aceasta piata rulau cu sistemul Microsoft, in crestere cu 1,8% fata de perioada similara a lui 2012.



In 2017, tot Android-ul va fi cel mai accesat sistem pe telefoane, nu mai putin de 1 miliard de telefoane avandu-l instalat, din totalul de 1,5 miliarde anticipate de Canalys. Cota de piata a iOS-ului va scadea insa de la 19,5% in 2012 la 14,1% in 2017.

Sursa foto:cnet.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea