Stiinta & Tehnologie

Windows Mobile 6.1 bate la usa

Pentru cei care folosesc smartphone-uri ce ruleaza Windows Mobile , iata am o veste buna pe ziua de azi. Microsoft s-a gandit sa faca o mica surpiza utilizatorilor lui si sa anunte un update binevenit.

"Evenimentul" se va intampla pe data de 1 aprilie 2008. Da, intr-adevar, aceasta zi coincide cu " ziua pacalelilor ", dar imbunatatirile aduse sistemului de operare nu sunt deloc niste pacaleli ieftine care sa bucure publicul utilizator, ca apoi sa le distruga "sperantele".

6.1, poate 6.2... poate, poate...

Update-ul mentionat tine de Microsoft Windows Mobile 6. Acesta a fost lansat in luna februarie a anului trecut. Sistemul de operare venea cu noutati inedite, care pana atuci puteau fi solosite doar pe un PC.

Una dintre optimizarile aduse de Windows Mobile 6 a fost si functia Windows Live, care permitea unui utilizator sa trimita mesaje instant, poze sau fisiere mai multor contacte din agenda.

Totodata utilizatorul putea vizualiza documente Word, Outlook, Excel, si Powerpoint si mai ales e-mail-uri in formatul normal HTML, nu in clientul e-mail obisnuit.

Alte schimbari aduse au fost un sistem de cautare mai bun, care din motive "ciudate" seamana foarte mult cu modul de cautare al iMac-ului numit Spotlight.

Keep it real!

Aceasta miscare pe care Microsoft a facut-o incearca sa "calmeze" si sa faca fericiti atat utilizatorii cat si industria de mobile pana in clipa cand windows mobile 7 va fi lansat. Sistemul de operare WM 6.1 pare sa fie ceva mai "curat" decat originalul care avea la baza interfata Vista.

Windows Mobile 6.1 are adaugate noi fonturi , un nou homescreen si feature-uri noi ca task manager , copy/paste in Internet Explorer, toate customizate pentru smartphone-uri sau orice alt dispozitiv de genul.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea