Stiinta & Tehnologie

#wind #wdn duo 2200 #dual sim #telefon mobil #doua fete #entry-level

Wind "WND" Duo 2200 Review

Terminalul cu doua fete sau Wind Duo 2200 a aparut recent pe piata din Romania. Modelul a castigat premiul pentru design RedDot in anul 2008, iar ideea este asemanatoare cu cea a telefoanelor mobile dual-SIM deja existente pe piata.

WND Duo 2200 se remarca prin faptul ca are doua ecrane, doua tastaturi, doua camere foto , adica utilizatorul are doua  telefoane intr-unul singur.

Caracteristicile lui WND Duo 2200

WND Duo 2200 este un telefon candybar care masoara 98 x 47,5 x 17,3 mm si cantareste 95 g. Nu se poate spune ca modelul are o parte frontala sau dorsala. Pe ambele parti ale telefonului, care se diferentiaza doar prin culoarea carcasei, se afla acelasi ecran sau tastatura. Prin urmare, asemenea altor candybar-uri terminalul are ecran, D-pad si tastatura. WND Duo 2200 are display de 1,8 inch cu rezolutie QVGA de 240 x 320 px si suport pentru 262.000 de culori. D-pad-ul este format din patru taste si butonul principal de navigare. Primele doua butoane corespund submeniurilor Shorcuts si Contacts, iar urmatorul rand este reprezentat de tastele de apelare si respectiv terminare/respingere apel. Intre ele gasim butonul de navigare. D-pad-ul este compact dar de multe ori utilizatorul va intampina probleme cu sagetile de directie, sus/jos si stanga/dreapta, pentru ca aceste butoane sunt foarte inguste.

Sub D-pad se afla tastatura stadard alfanumerica. Atat tastatura, cat si D-pad-ul se aseamana cu design-ul intalnit la terminalele Motorola, aceastea avand aceeasi infatisare de butoane metalizate, formate dintr-o polacuta gravata si divizata de creneluri luminoase.

Laturila telefonului nu sunt foarte incarcate. Pe ambele parti gasim aceleasi sloturi, cel al cartelei SIM, al cardului microSD si de atasare a cablului USB, castilor sau incarcatorului. Totusi, sistemul este usor neclar. Atunci cand utilizatorul va trebui sa introduca cartela SIM nu va stii exact cum sa o pozitioneze pentru introducerea corecta pentru ca nu exista niste semne indicatoare.

Dificultati vor fi intampinate si cand va trebuie introdus cardul microSD pentru ca utilizatorul va avea impresia ca slotul  corespunzator acestuia se afla pe aceeasi latura cu slotul SIM. De fapt totul este in paralel, un slot SIM corespunde, cartelei microSD de pe latura paralela. In acelasi sistem se calculeaza si introducerea mufei USB.

Deasupra ecranelor se afla camerele foto de 2 MP si difuzoarele player-ului muzical. Modelul WND Duo 2200 are un acumulator standard Litiu-Ion cu o capacitate de 930 mAh care in mod teoretic rezista pana la 180 de ore in modul stand-by si pana la trei ore de convorbiri.

Totusi, pachetul terminalului este foarte dotat. WND Duo 2200 are baterie externa, doua carduri MicroSD de 1 GB fiecare, incarcator pentru masina cu iesire USB care poate fi folosit si pentru iPod, cablu de date retractabil, toc din piele pentru protectia telefonului, casti audio cu hands-free, CD cu soft-ul si incarcator cu adaptor pentru toate tipurile de prize (USA, UK, UE).

Meniul lui Duo 2200

Desi se doreste a fi un telefon mid -range, WND Duo 2200 se comporta mai mult ca un entry-level. Memoria interna a modelului nu este foarte mare, dar i se poate face upgrade pana la 4 GB. La atasarea cablului USB telefonul este vazut de PC ca dispozitiv de stocare de date. Tot cu ajutorul cablului USB din dotare, WND Duo 2200 mai poate deveni o camera web.

In modul standby ecranul principal afiseaza semnalul, operatorul de telefonie mobila, puterea bateriei, data, ora si submeniurile Menu si Contacts. Meniul lui Duo 2200 este cel standard in stil matrice de icoane asezate pe trei randuri si trei coloane, totalul de meniuri afisate de telefon fiind noua.

La capitolul mesagerie, WND Duo 2200 se descurca bine, acesta suportand mesaje SMS, MMS si e-mail-uri. Mesajele SMS si MMS se stocheaza intr-o casuta postala, iar e-mail-urile intr-un inbox separat. Acestea suporta atasamente, protocoale standard POP3 si IMAP4 si semnatura atasata cu mesaj si imagine.

Muzica cu WND 2200

Chiar daca telefonul are MP3-player incorporat este clar ca nu putem astepta la performante iesite din comun. Daca te decizi sa folosesti telefonul ca MP3-player, nu uita ca vei avea nevoie de upgrade pentru a stoca muzica pe telefon. Nu este totusi indicat efortul pentru ca perfomantele lui WND lasa de dorit. Sunetul este de calitate indoielnica atat in casti cat si prin difuzoarele lui.

Vestea proasta aici este faptul ca utilizatorul nu are taste de volum la indemana si desi player-ul muzical arata grila de plus si minus a barei de volum nu exista posibilitatea de a umbla la acest meniu. In plus daca ai vrea totusi sa asculti radio-ul, din pacate WND Duo 2200 nu dispune de asa ceva. O varianta de entertaiment ar fi vizionarea de videoclipuri, dar din pacate telefonul dispune de un ecran prea modest pentru a obtine performante.

Camera foto modesta

Sa dispui de un telefon cu o camera foto de 2 MP nu este rau, dar acest telefon nu este dotat cu flash sau autofocus. Nu ar fi o problema majora avand in vedere ca unele modele Sony Ericsson inca isi pastreaza CMOS-urile modeste. Exista insa diferente clare intre performantele celor de la Sony Ericsson si obiectul foto acestui terminal WND.

Din pacate Duo 2200 nu reuseste sa impresioneze. Imaginile captate sunt la o rezolutie maxima de 1600 x 1200 pixeli, dar zgomotul de imagine si calitatea proasta a acestora, chiar si in lumina buna, depuncteaza calitatii pozelor.

Conectivitate

Nici la acest capitol telefonul nu reuste sa iasa in evidenta. WND Duo 2200 dispune doar de GPRS, adica navigare pe internet la o viteaza mica. De asemenea, singurul browser disponibil este cel de WAP, iar vizualizare paginilor web se face foarte greu.

La capitolul transfer de date telefonul se descurca bine, dispune de Bluetooth si USB. Transferul s-ar face mai usor daca cablul USB din dotare ar fi de viteza 2.0. In cazul lui WDN Bluetooth are o viteza de 1.1, iar Bluetooth-ul de 1.2, dar cu tehnologia A2DP, adica posibilitatea de atasare a unui set de casti audio wireless.

Ultimul cuvant


Decizia este simpla. WND Duo 2200 este un terminal care va fi folosit doar de cei care nu doresc prea mult de la telefonul lor, dar care vad utilitatea folosirii unui singur terminal in loc de doua. WDN Duo 2200 se descurca foarte bine cu manuirea contactelor de pe ambele cartele, meniul fiind foarte simplu si intuitiv, dar la restul capitolelor este depunctat de o serie de lipsuri, acest din urma aspect fiind trecut cu vederea, terminalul fiind un entry-level. Totusi, modelul este un gadget care atrage atentia mai ales datorita design-ului aparte.

Galerie foto WND Duo 2200

Galerie foto cu imagini captate cu WND 2200 Duo

Test video realizat cu WND Duo 2200

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea