Stiinta & Tehnologie

# tendinte web design 2019 # tendinte web design #web design

Web design - Ce inseamna si care sunt tendintele in 2019

Web design sau mai exact realizarea site-urilor web este traducerea generala pentru ceea ce presupune continutul unui site prin: imagini, text si fisiere. Conceperea unei structuri, impreuna cu interfata grafica si pana in momentul in care este finalizat proiectul prin introducerea datelor care formeaza continutul site-ului, se bazeaza pe trend-urile actuale. Asadar, venim in ajutorul tau si iti spunem ce inseamna web design si mai ales care sunt tendintele anului 2019!

Scurt istoric al web desing-ului

O scurta istorie a design-ului ne arata faptul ca primul site publicat din istorie a fost in anul 1991, de catre Tim Berners Lee. Mai exact, el este omul care a inventat www-ul. Bineinteles ca la inceput, site-urile nu erau nici pe departe ce sunt acum, lipseau datele complexe, dar si incarcarea grafica de care dispunem acum.

Tehnologiile s-au diversificat, au aparut instrumentele comerciale, publicitare si de aici si denumirea de design web. Companiile specializate sunt formate din oameni instruiti pentru fiecare etapa pe care o presupune realizarea unui site, de la stadiul de concept si pana la continut SEO (Search Engine Optimization - mai exact, optimizarea site-urile pentru motoarele de cautare). Pentru a realiza un site web ai nevoie de mai multe caracteristici si iti spunem doar cateva. Este important sa pornim de la o analiza preliminara, urmata de concretizarea ideilor principale si de schitarea catorva elemente cu un puternic impact vizual.

De aici incepe compunerea structurii unui site web si dezvoltarea codurilor ce descriu structura si design-ul paginilor web. Asa incepe povestea care se concretizeaza usor intr-un site vizibil, cu o interfata grafica, menita sa faciliteze accesul vizitatorilor.

Web design-ul este o carte de vizita deschisa in mediul online, o modalitate de comunicare vizuala a brand-ului, dar nu in ultimul rand, o legatura puternica cu publicul tinta. Care sunt tendintele in web design 2019?

5 tendinte in web design 2019

Asimetria. Majoritatea site-urilor se folosesc de layout-uri asimetrice, doar acolo unde exista un site cu un content valid este folosita simetria, pentru o atentie egala a cititorilor. Elementele asimetrice sunt folosite pentru a evidentia produsele din pagina, dar si pentru a scala continutul din site, bineinteles, in functie de importanta lui.

Culori puternice. Pentru a fi vizibil, trebuie sa iesi din zona ta de confort. Si, chiar daca multe site-uri au mers pana acum pe utilizarea culorilor complementare, pentru a “da bine”, acum, daca ai curaj sa iesi din tipar, poti avea succes. Vezi exemplul Facebook care foloseste un albastru intens ca si nuanta principala, pe langa o combinatie de alb si negru. Culorile neconventionale vor face platforma online mult mai accesibila din punct de vedere vizual, este parerea utilizatorilor.

Tipografie diferita. Site-urile web care indraznesc sa se joace cu fonturile si care folosesc mai multe culori si marimi, au capacitatea de a ne oferi, noua cititorilor, o imagine mai clara asupra mesajului transmis. Nu exageram si nu folosim o multime de fonturi, pentru a ingreuna cititul, insa o joaca de tipografie iese in evidenta.

Inteligenta artificiala. Este componeneta de baza a website-urilor, care este prezenta prin personalizarea mesajelor in functie de orice utilizator. Este si va ramane tot mai prezenta pe site-urile noastre de comunicare.

Optimizarea pe dispozitivele mobile. Un trend puternic in 2018, dar care se va pastra pe termen lung este optimizarea site-ului si pentru mobil. Multe activitati se desfasoara acum doar in mediul online, conform statistilor, 80% dintre utilizatori folosesc un smartphone, iar acestia aloca 67% din timp pentru activitatile media browsing de pe mobil. Site-ul trebuie sa devina cat mai prietenos si in ceea ce priveste afisarea si compatibilitatea pe mobil.

Pentru ca acestea nu sunt singurele tendinte, amintim si: instrumente de marketing integrate in site, animatii, schite si ilustratii de mana, continut foto si povesti de impact!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea