Stiinta & Tehnologie

#volkswagen #polo #bluemotion

VW a dat startul comenzilor pentru noul Polo BlueMotion

Cel mai economic model cu cinci locuri din lume (3.3 litri/100 km) este disponibil in Germania. In Romania, acesta apare in martie 2010.

3.3 litri/100 km este consumul anuntat de Volkswagen pentru Polo BlueMotion . Acesta devine astfel cel mai economic model cu cinci locuri de pe piata.

Volkswagen a anuntat oficial ca a deschis comenzile pentru cea mai noua generatie a lui Polo BlueMotion, prezentata in premiera in cadrul Salonului Auto de la Geneva din primavara acestui an. Avand sub capota unitatea TDi de 75 de cai putere, cea mai "curata" versiune a lui Volkswagen Polo consuma doar 3.3 litri/100 km, cu 22% mai putin decat versiunea conventionala a aceluiasi motor. Mai mult, emisiile de dioxid de carbon au scazut de la 109 la 87 de grame CO2/km, modelul german devenind astfel cel mai eficient si economic model cu cinci locuri existent la aceasta ora pe piata.

Pentru a putea sa ajunga la aceste valori, Polo BlueMotion a apelat la o serie de solutii si sisteme care ajuta la economisirea de carburant si la pastrarea unui nivel mai mult decat decent de emisii de CO2. Printre acestea se numara pachetul Start/Stop si sistemul de recuperare a energiei emise in urma franarii, dar si imbunatatiri aerodinamice cum sunt grila radiatorului acoperita aproape in totalitate, panouri care reduc rezistenta la inaintare amplasate pe "burta" masinii si jante Greenland de 15 inch destinate special unei rulari cat mai economice cu putinta.

Printre dotarile standard de care dispune noul Polo BlueMotion se numara un sistem cruise control, schimbatorul si volanul acoperite cu piele, indicatorul de presiune in pneuri , proiectoarele de ceata si oglinzile vopsite in culoarea caroseriei si spoilerele sport.

Noul Polo BlueMotion va fi disponibil incepand cu luna martie a anului viitor, preturile pentru tara noastra urmand sa fie anuntate in jurul datei lansarii.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea