Stiinta & Tehnologie

#becuri inteligente #becuri philips hue #casa inteligenta #iluminat

Vrei o casa inteligenta? Incepe cu schimbarea iluminatului folosind becurile Philips Hue

Se vorbeste tot mai mult despre casele inteligente cunoscute si sub denumirea de “smart homes”. Tot mai multi oameni isi doresc sa poata avea in permanenta acces la dispozitivele din locuinta cu doar o simpla apasare de buton, folosind o aplicatie instalata pe telefon.

 

De la controlul luminilor, a televizorului, aerului conditionat si pana la controlul camerelor de supraveghere totul poate fi facut foarte usor, chiar si in momentul in care te afli in vacanta, la distanta mare de casa. 

Te intrebi insa cum poti face trecerea la o casa inteligenta? Iti spunem noi! Folosind iluminatul inteligent. Este primul si cel mai simplu pas pe care il poti face.

Incepe cu becurile inteligente

Daca iti doresti o casa smart, cel mai bun mod de a face tranzitia este sa incepi cu imbunatatirea iluminarii. Poti schimba foarte usor becurile deja existente cu becuri inteligente Philips Hue

Apoi nu iti ramane decat sa conectezi becurile la wirless si sa le controlezi cu telefonul sau prin Sisi, Alexa ori Google Home. Avantajul utilizarii ilumintului inteligent este ca poti aprinde lumina cu o simpla comanda vocala sau o poti programa, cu ajutorul aplicatiei, sa se aprinda la anumite ore. De exemplu, daca esti in vacanta si vrei ca lumea sa creada ca esti acasa poti, pur si simplu, sa setezi lumina sa se aprinda la anumite ore si sa se stinga singura. Ca si cand ai fi acasa. Acest lucru ii va descuraja pe hoti sa-ti calce in locuinta.

Un alt avantaj al becurilor inteligente Philips Hue este faptul ca folosesc tehnologie led. Astfel, consumul de energie va fi unul mic, asemeni unor becuri led normal.

Joaca-te cu becurile care-si schimba culoarea

Cand cumperi becuri inteligente ai mai multe optiuni din care poti alege. Astfel, poti opta fie pentru un bec cu lumina alba, clasica fie pentru unele care isi schimba culoarea. Astfel te vei putea juca cu becurile setand orice culoare din culorile curcubeului. Becurile de culoare costa, de obicei, ceva mai mult, dar iti permit sa te distrezi mult cu luminile. Exista modele care au setari de lumina care imita rasaritul sau apusul si iti permit sa schimbi lumina de la un albastru energizant la un portocaliu cald si relaxant.

De asemenea, poti seta cu ajutolul Google Asistent ca lumina sa se schimbe in intensitate ori sa-si schimbe culoarea in momentul in care primesti un e-mail nou. Totodata poti seta lumina sa se aprinda la ora la care trebuie sa te qtrezesti, sau sa se stinga treptat in momentul in care mergi la somn.

Incearca si comutatoare inteligente de lumina

Comutatoarele inteligente de lumina aduc un plus de valoare locuintei. Astfel, poti conecta toate becurile din casa la acest tip de echipamente electrice pentru a avea un acces mai facil la acestea. Comutatorul inteligent este benefic in special in cazul unei locuinte mai mari in care exista numeroase surse de lumina: lampi, iluminat incastrat, lustre, etc. 

Comutatorul inteligent te ajuta sa aprinzi si sa stingi luminile fara sa fie necesar sa schimbi becurile existente cu unele inteligente. Acest tip de comutatoare sunt ideale pentru o tranzitie treptata la iluminatul inteligent deoarece nu trebuie a dai dintr-o data multi bani pentru schimbarea tuturor becurilor. 

Iluminat inteligent pentru uz profesional

Iluminatul inteligent poate fi folosit si pentru uz profesional. Cu ajutorul unor senzori de miscare, iluminatul inteligent, impreuna cu un set performant de camere de supraveghere, constituie o siguranta in plus pentru protejarea afacerii de oameni rau voitori. Astfel, apeland la aceste sisteme te asiguri ca hotii nu iti vor fura marfa sau acte de valoare din companie.

De asemena, iluminatul inteligent este benefic la birou, deoarece stand foarte mult la calculator lumina clasica a neoanelor poate deveni suparatoare. Cu ajutorul becurilor inteligente vei putea seta ca lumina sa aiba intensitatea dorita astfel incat sa nu iti mai oboseasca ochii.     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea