Stiinta & Tehnologie

# riscuri mobil # vorbit la mobil #smartphone #cancer #sanatate

Vorbitul la mobil creste de trei ori riscul de cancer la creier

Telefoanele mobile si cele wireless cresc de trei ori riscul de gliom, o forma de cancer cerebral, arata un studiu recent realizat de o echipa de oameni de stiinta suedezi. Insa asta in conditiile in care aceste dispozitive sunt utilizate pe termen lung, scrie dailymail.co.uk.

Practic, incidenta acestei maladii a fost stabilita luand in considerare folosirea mobilelor si a telefoanelor fara fir pentru o perioada de 25 de ani, comparativ cu persoanele care le folosesc doar un an.

Avertismentul vine in contextul in care telefoanele mobile s-au inmultit si varsta utilizatorilor lor continua sa scada tot mai mult. Potrivit specialistilor, copiii sunt cei mai expusi, intrucat absorb mai usor campurile electromagnetice de radiofrecventa intrucat craniul lor este mai subtire si are o conductibilitate mai mare.

Dr. Lennart Hardell, cel care a coordonat studiul, este unul dintre putinii cercetatori care au inclus in categoria telefoanelor "riscante" si pe cele fara fir, wireless. El spune ca aceste aparate pot pune probleme mai ales daca posesorii lor dorm in preajma lor.

Foto: thewannabescientist.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea