Stiinta & Tehnologie

# cum sa ramai tanar # studiu imbatranire #studiu sanatate #alzheimer #sanatate

"Vom trai cel putin 120 de ani". Cum este posibil asa ceva

O echipa de cercetatori rusi sustine ca a descoperit formula care ar putea incetini procesul de imbatranire si care ar permite, astfel, oamenilor sa traiasca minimum 120 de ani!

Suna SF? De fapt, cercetatorii de la Universitatea de Stat din Moscova, coordonati de dr. Maxim Skulachev, afirma ca au dezvoltat o pilula care contine un nou tip de antioxidant ce influenteaza mitocondriile, acele parti ale celulei despre care se crede ca declanseaza imbatranirea, noteaza publicatia britanica "The Daily Mail".

Pana in prezent, noua pastila a dat roade asupra cobailor - soarecilor, pestilor si a cainilor - rezultatele incurajatoare permitandu-le specialistilor rusi sa spere ca, intr-un viitor apropiat, vor putea aplica formula si in cazul oamenilor. In plus, tratamentul inovator ar ajuta si la prevenirea si tratamentul altor boli importante.

"Mitocondriile sunt responsabile pentru atacurile de cord si sunt corelate si unor boli, precum maladia Alzheimer si Parkinson", a precizat dr. Maxim Skulachev.

Expertul afirma ca pilula nu mareste semnificativ speranta de viata, dar incetineste procesul imbatranirii, fapt care amana instalarea unor boli grave, cum sunt afectiunile cardiovasculare, cancerul etc., cu risc major de fatalitate odata cu inaintarea in varsta.

Foto: livhomeblog.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea