Stiinta & Tehnologie

#volkswagen #serie #productie #electric

Volkswagen up! va fi produs in serie

Conceptul up! al Volkswagen se indrepata sigur si relativ repede catre productia de serie. Masina este programata sa ajunga in showroom-uri la inceputul lui 2010, iar un model preproductie il putem vedea chiar din 2009. Pentru a avea dimensiuni cat mai mici la exterior, dar spatiu suficient in interior, designerii up! i-au montat propulsorul deasupra puntii spate, cea care a devenit si motoare .

up! de serie nu va mai fi insa o masina la fel de revolutionara precum conceptul. Seful designului de la Volkswagen, Klaus Bischoff a declarat ca „in timpul testelor, motorul a fost mutat incet dar sigur catre puntea fata din ratiuni de stabilitate si siguranta“. Avand concentrata greutatea motorului si a transmisiei pe puntea spate, up! devine vulnerabil la curentii de aer laterali, declara Bischoff.

In aceasta situatie up! nu se va mai putea lauda cu tractiunea pe puntea spate. up! va suferi si alte modificari, dar in mare masina de serie va semana in mare masura cu prototipul. Oricum, spune Bischoff, clientii viitoarei „ gargarite “ up! nu sunt foarte interesati de locul unde sta motorul si de puntea motoare!

Daca locul motorului nu este inca stabilit cu siguranta, stim sigur ca up! va beneficia de o gama de propulsoare cu emisii reduse si chiar de un hibrid si un motor full-electric. Dupa ce vor fi testate de Volkswagen up !, acestea vor merge sa utileze si masinile mici ale celorlalte branduri din grup: Seat sau Skoda.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea