Stiinta & Tehnologie

#primul trimestru 2010 #profit dublu #volkswagen

Volkswagen, un profit dublu in primul trimestru

Volkswagen nu pare sa fi fost vreodata afectat de recesiunea economica. Un argument puternic in acest sens il reprezinta profitul grupului auto din primul trimestru.

Iar aceste performante au fost posibile pe fondul vanzarilor record ale brandului Audi si rezultatelor remarcabile pe piata chineza. Astfel, profitul net a urcat la 473 milioane euro, de la 243 milioane euro in perioada similara a anului precedent. Analistii estimau un profit de 459 milioane euro. Vanzarile au crescut cu 19%, la 28,6 miliarde euro.

Volkswagen, a carui tinta este depasirea Toyota ca livrari si profitabilitate pana in 2018, estimeaza o crestere a vanzarilor in acest an, inca un semn ca grupurile auto isi revin din criza financiara. "Cresterea din Statele Unite si China ar trebui sa sustina cresterea vanzarilor Volkswagen in acest an", a apreciat Christian Aust, analist in cadrul UniCredit .

In primul trimestru, vanzarile Volkswagen (inclusiv ale marcilor Audi si Skoda) au urcat cu 25%, la 1,73 milioane unitati. Audi a comercializat 264.100 unitati, in crestere cu 26%, afisand cele mai bune performante din istorie. Vanzarile marcii Volkswagen au crescut cu 27%, la 1,11 milioane unitati.

In China, vanzarile grupului german au crescut cu 61%, la un nivel record de 457.300 vehicule, in timp ve livrarile din Statele Unite au crescut cu 37%, la 80.000 de autoturisme.

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea