Stiinta & Tehnologie

#volkswagen #porsche #constructor auto

Volkswagen devine actionar unic al Porsche

Volkswagen a preluat compania Porsche, dupa ce a reusit sa ajunga la un acord cu autoritatile fiscale, iar acum se pregateste sa achite, cash, suma de 3,88 miliarde euro catre producatorul de automobile sport.

In acest moment, Volkswagen detine producatori auto precum Seat, Skoda, Audi, Ducatti (motociclete), dar si MAN sau SCANIA (camioane). In scurt timp si Porsche va face parte din marea compania Volkswagen.

Volkswagen si Porsche au inceput sa discute despre aceasta schimbare inca din 2009, cand Porsche a acumulat datorii de 10 miliarde de euro in urma unei incercari nereusite de a prelua Volkswagen. Actiunile producatorului Volkswagen au crescut cu 11% in acest an, iar capitalizarea companiei este de peste 57 de miliarde de euro. Pe de cealalta parte, Porsche are o valoare de piata de 12,8 miliarde euro, in urcare cu 1,5% in 2012.

Volkswagen este cel mai mare si puternic contructor auto din Europa, iar managerii sustin ca in urmatorii ani, isi doresc sa fie lideri mondial. Astfel, Volkswagen se afla in lupta cu General Motors (SUA) si Toyota (Japonia).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea