Stiinta & Tehnologie

#brandului spaniol #leon #seat

Viitorul Seat Leon, cheia salvarii brandului spaniol

Seat va cauta sa revina pe linia de plutire cu ajutorul noii generatii Leon, programata sa debuteze pe piata in 2012. Modelul compact va beneficia si de o versiune hibrida .

Zilele trecute va anuntam ca Seat se afla intr-o situatie foarte dificila, oficialii cautand sa aduca brandul pe linia de plutire prin alcatuirea unui plan serios de restructurare. Elaborat pentru urmatorii cinci ani, proiectul de dezvoltare include, printre altele, si posibila cheie de relansare a marcii spaniole: compactul Seat Leon.

Noua generatie este asteptata sa soseasca in showroom-uri la sfarsitul lui 2012, fanii urmand sa se poata bucura de ea in varianta cu trei sau cinci usi, dar si in versiunea break, o noutate absoluta, menita sa creasca productia uzinei din Martorell. Cel mai probabil, noul Leon va imprumuta detalii estetice de la conceptul IBE , despre care Seat a afirmat ca nu va fi produs in serie.

Surpriza pregatita pentru publicul larg se ascunde insa sub capota, unde fanii vor putea regasi, peste doi ani, o versiune de serie a trenului de propulsie hibrid Twin Drive, ce ofera posibilitatea alimentarii de la priza. Versiunea ecologica se va adresa celor care nu dispun de suficienti bani pentru un Golf, fratele de concern urmand sa foloseasca acelasi principiu de functionare.

James Muir, proaspatul CEO Seat, venit de la Mazda, isi propune sa redreseze constructorul spaniol, principalul sau obietiv fiind cresterea productiei in cadrul uzinei din Martorell, de la 60%, in prezent, pana la 90%. In aceste conditii, Seat trebuie sa isi extinda considerabil gama de modele, primul nou-nascut urmand sa fie un model supermini, bazat pe Volkswagen Up! si oferit cu un tren de propulsie electric.

Cititi mai multe pe Automarket.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea