Stiinta & Tehnologie

Viitorul mini Audi A1

Dupa ce firma Bmw a anuntat ca lucreaza la o noua masina de oras care sa concureze cu Smart si viitorul !(sau ), cei de la Audi pregatesc si ei lansarea unui model pentru aceasta clasa, denumit A1.

este programat sa apara la sfarsitul anului 2010 fiind disponibil in doua versiuni de caroserie, coupe si cabrio . Are si misiunea de a reduce consumul de combustibil si, implicit, si a emisiilor de dioxid de carbon, ceea ce inseamna ca majoritatea motorizarilor propuse de Audi vor fi extrem de economice.

Audi A1Motorizarea de 1.4 litri de 150 CP, orientati catre puntea fata a masinii, este ajutat de un motor electric de 41 CP pozitionat pe puntea spate. Toata gama de motorizari va fi una cu capacitati cilindrice scazute, cuprinse intre 1400 si www. acasa.ro/2000" title="2000">2000 cc. Cu toate acestea, performantele micutului model nu sunt deloc de neglijat: acceleratia de la 0 – 100 km/h se realizeaza in 7.8 secunde iar este de 201 km/h.

Noul A1 foloseste ultima tehnologie dezvoltata de Audi si implementata deja pe modele precum TT sau R8.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea