Stiinta & Tehnologie

#lansare #kia soul #prezentare

Viitorul Kia Soul

Kia a facut publice noi imagini si informatii despre versiunea de productie a noului sau SUV compact Soul. Vehiculul va fi lansat la salonul auto de la Paris in luna octombrie anul acesta. Kia Soul va intra mai intai pe pietele europene, in februarie 2009, iar ulterior in SUA si China.

Kia Soul a fost prezentat prima data sub forma de concept, in 2006, la salonul auto de la Detroit si restilizat anul acesta de seful de design al Kia, Peter Schreyer, pentru a prezenta noul limbaj de design. Versiunea finala a modelului de serie Soul a fost realizata de echipa de design din Europa a companiei.

SUV-ul compact cu cinci usi si tractiune fata va fi propulsat de 3 motoare. Doua dintre acestea sunt pe benzina si au capacitati de 1.6 si, respectiv, de 2.0 litri. Cel de al treilea este un diesel VGT (Variable Geometry Turbocharger) de 1.6 litri. Ambele propusoare de 1.6 ar trebui sa ofere aceeasi putere ca si cele de sub capota modelului european Kia Cee’d, respectiv 110 CP. Date oficiale in acest sens nu au fost inca publicate.

Soul intra in productie in noiembrie anul acesta la uzinele Kia din Coreea de Sud si China, de unde va fi expotat.

Compania spera sa isi dubleze vanzarile la nivel mondial pana in 2010 prin introducerea catorva modele, atat noi cat si cu facelift. Printre acestea se numare si doua noi modele sedan care vor sosi anul viitor.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea