Stiinta & Tehnologie

#ford focus rs #lansare #prezentare oficiala

Viitorul Ford Focus RS

Noul Ford Focus RS va fi prezentat publicului cu ocazia British Motor Show din acest an. Desi mai avem de asteptat pana pe 22 iulie pentru a admira in carne si oase acest model, primele imagini oficiale au fost oferite de curand de cei de la Ford.

Galerie foto cu viitorul Ford Focus RS

In afara de un design exceptional al noului hot hatch, pe care il putem admira in poze, noul Focus RS va dispune de 300 CP si un cuplu de 410 Nm. Deoarece inca se lucreaza la acest model este posibil sa apara pe piata cu cativa cai putere in plus pentru a propulsa acest splendid exemplar.

Majoritatea schimabrilor aduse modelului corespund unei nevoi functionale ale masinii, precum cele doua guri de ventilatie prezente pe capota si menite sa mentina o temperatura adecvata a motorului de 2.5 litri Duratec si 5 cilindrii, pasajele rotilor marite pentru a spori ampatamentul, scaunele Recoaro pentru a spori experienta sofatului,etc.  Masina este proiectata sa ajunga de la 0 la 100 km/h in mai putin de 6 secunde.

Pentru ca modelul pastreaza tractiunea pe puntea fata prezenta si la restul gamei, cei de la Ford au fost nevoiti sa monteze diferentialul Quaife Automatic Torque Biasing impreuna cu alte sisteme electronice, insa aceasta este doar prima parte a pachetului. A doua parte este reprezentata de noua suspensie denumita de cei de la For “RevoKnuckle” realizata pentru a functiona cu noul diferential Quaife pentru a reduce pierderile de putere. Daca au reusit sa stapaneasca o masina de 300 CP si tractiune pe puntea fata prin montarea acestor dispozitive ramane de vazut.

Masina isi va continua dezvoltarea chiar si dupa prezentarea oficiala de luna aceasta pentru a putea aparea pe piata europeana la inceputul lui 2009.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la  Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea