Stiinta & Tehnologie

#chevrolet aveo #opel corsa #general morots

Viitorul Chevrolet Aveo va utiliza platforma lui Opel Corsa

Desi GM va folosi platforma actualului pentru noul , americanii sunt convinsi ca vor reusi sa dezvolte un model cu un comportament complet diferit.

Noul Chevrolet Aveo va avea o platforma tehnica provenita de la Opel Corsa , anunta oficialii General Motors. Desi vor utiliza aceeasi platforma, cele doua modele vor fi masini complet diferite, cu comportamente diferite, iar clientii nu vor putea sa sesizeze asemanari dintre cele doua subcompacte nici daca le-ar conduce una dupa alta. , vicepresedintele General Motors, estimeaza ca aceasta strategie va economisi sume insemnate de bani.

Chiar si versiunea sport a lui Aveo , intitulata , va prelua numeroase elemente de la Opel Corsa OPC . Singura diferenta dintre cele doua modele va sta la nivelul sistemului de depoluare, care va trebui sa respecte norme mai stricte in cazul versiunii care vine pe piata din Statele Unite ale Americii. Astfel, exista posibilitatea ca Opel Corsa OPC sa primeasca acelasi "tratament" de la GM cum a primit si versiunea OPC a lui Insignia atunci cand a fost preluata si de marca Buick. In cazul lui Insignia OPC, cei de la GM au renuntat la motorul V6 bi-turbo in favoarea unui propulsor supraalimentat cu patru cilindri, care are o cilindree de 2.0 litri.

Chevrolet Aveo RS are un motor de 1.4 litri supraalimentat cu o turbina, care furnizeaza 138 CP. Motorul respectiv ar trebui sa fie introdus la un moment dat si in gama . Introducerea acestui propulsor pe piata din Statele Unite ale Americii este conditionata de normele stricte de emisii. Spre deosebire de acesta, Opel Corsa OPC are un motor 1.6 turbo de 192 CP, care s-ar putea sa nu respecte aceste norme in versiunea care este comercializata pe piata din Europa.

Cititi mai multe pe Automarket.ro     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea