Stiinta & Tehnologie

#benzina #petrom #scumpire

Vezi explicatia Petrom pentru scumpirea benzinei

In urma acuzatiilor legate de pretul ridicat al carburantilor, reprezentantii companiei au explicat motivele pentru care preturile continua sa creasca.

Pretul benzinei si motorinei este influentat de cotatiile internationale si de concurenta , potrivit oficialilor companiei Petrom .

"Preturile practicate de Petrom au o evolutie dinamica bazata pe cotatiile internationale la carburanti precum si pe concurenta pe piata. In plus, preturile sunt influentate de si de cursul de schimb", spune reprezentantii Petrom, intr-un comunicat de presa, citat de Capital.ro.

Potrivit informatiilor oferite de Petrom, jumatate din pretul carburantilor il constituie taxele.

Petrom s-a scumpit cu 20% in 2010, de la 4,02 lei/litru la 4,82 lei/litru. Taxele ar fi justificat 8%, in timp ce cu 12%  are la baza cotatiile la benzina si evolutia cursului leu/dolar.

In statiile de alimentare Petrom, motorina s-a scumpit cu 24% anul trecut, de la 3,78 lei/litru la 4,7 lei/litru. Pe langa crestere pretului cu 8% datorata taxelor, scumpirea de 16% este atribuita cresterii cotatiilor internationale la motorina si deprecierea leului fata de dolarul american.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea