Stiinta & Tehnologie

#masina anului 2011 #bmw seria 5 #audi a8 #nissan leaf

Vezi care sunt cele trei finaliste la "Masina anului 2011"

Concursul " Masina anului 2011 " la nivel mondial se apropie de sfarsit. Cele trei finaliste pentru premiul " World Car Of The Year " sunt Audi A8, BMW Seria 5 F10 si Nissan LEAF .

Lista finalistilor pentru premiul ce va fi acordat la New York, pe 21 aprilie, in cadrul Salonului Auto International, a scazut. Cei zece finalisti initiali au fost Audi A1, Audi A8, BMW Seria 5, BMW X3, Jaguar XJ, Jeep Grand Cherokee , Mercedes-Benz SLS AMG, Nissan LEAF, Porsche Cayenne si Volvo S60 / V60.

 

Audi A8

 

Mai lung si mai lat decat BMW Seria 7 si Mercedes Benz S Class, Audi A8 este mai jos decat amandoua. Modelul se mandreste cu motorul cu doua propulsoare ambele in configuratie V8. Pe benzina, Audi A8 ajunge de la 0 la 100 km/h in 5,7 secunde.

Sursa foto: Carautoportal.com

 

BMW Seria 5 F10


BMW Seria 5 F10 este cea de a sasea generatie din BMW Seria 5. Cea mai puternica motorizare este 550i, care beneficiaza de un V8 cu tehnologie twin-turbo, capabil de 407 CP si cuplat la o cutie de viteze automata cu 8 trepte, optimizata pentru eficienta, potrivit Money.ro. Versiunea diesel ajunge de la 0 la 100 de km/h in 6.3 secunde.

Sursa foto: Autoholiks.com

 

Nissan LEAF

 

Proaspata castigatoare a titlului "Masina Anului 2011" in Europa, Nissan LEAF ar putea castiga prestigiosul premiu si la nivel mondial, mai ales ca este nominalizata si la titlul "Masina Verde a Anului 2011".

Nissan LEAF este o un autovehicul 100% electric, masina de familie, din clasa C. Cele 48 de baterii litiu-ion, amplasate sub podea, ofera o putere de 107 CP si un cuplu de 280 Nm.

Sursa foto: Nissan-leaf.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea