Stiinta & Tehnologie

#velopa # anvelope vara #anvelope iarna

Velopa iti pune la dispozitie anvelope vara si anvelope iarna online

Anvelopele sunt esentiale pentru bunul mers al masinii. Ele trebuie sa respecte anumiti parametri pentru a oferi siguranta in trafic. Tocmai de aceea este necesara inspectia periodica a cauciucurilor si inlocuirea lor, atunci cand este cazul. Acum, poti comanda anvelope online, pe site-ul Velopa.ro.

La Inspectia Tehnica Periodica a masinii, mecanicul verifica inclusiv starea pneurilor. Acestea trebuie sa aiba calea de rulare in perfecta stare, sa nu aiba fisuri si sa aiba presiune conform cartii tehnice a masinii.

Mai mult, cauciucurile trebuie schimbate in functie de anotimp. Vara, este nevoie de pneuri speciale, realizate dintr-un cauciuc care isi pastreaza calitatile atunci cand ruleaza pe asfaltul incins. O masina echipata cu anvelope iarna va avea o distanta de franare mult mai mare pe un carosabil fierbinte, intrucat cauciucurile se vor intari, vor deveni mai dure, mai rigide. Asta duce mereu la scaderea aderentei si puterii de franare, daca le folosim in anotimpul gresit.

In plus, conteaza mult si profilul anvelopei. O anvelopa de iarna are profil format din blocuri mari si distantate, gandite sa obtina aderenta pe suprafate acoperite de polei, zapada si gheata. Zapada intra intre acele blocuri si asigura aderenta anvelopei. Cauciucurile de vara au profilul diferit, gandit pentru asfalt uscat si ploaie. Evacueaza apa mai bine, iar blocurile sunt apropiate si ofera o franare mult mai buna pe asfalt uscat si fierbinte.

Legislatia nu este foarte explicita cu privire la o data anume la care ar trebui schimbate anvelopele de vara cu cele de iarna si invers. Ce se specifica insa in lege este faptul ca trebuie sa inlocuiesti setul de anvelope vara cu cel de anvelope iarna atunci cand temperaturile incep sa scada constant sub 7 grade Celsius. Asta intrucat exista riscul de a cadea zapada sau de a se forma polei.

Si pentru ca nu este bine sa fii prins pe nepregatite de o astfel de situatie, acum ai varianta sa comanzi online anvelope pentru autoturismul tau. Velopa.ro este magazinul online al unuia dintre cei mai mari importatori de pneuri de la noi din tara.

Aici vei gasi anvelope premium, dar si anvelope economy, asa incat sa iti poti echipa masina corespunzator, in functie de buget.

In categoria anvelopelor la pret mic se numara cauciucuri din brandurile Winrun, Compasal, Hilo si Radar. Acestea sunt produse, in cea mai mare parte, in Asia, dar sunt recunoscute in intreaga lume. Desi sunt cauciucuri ieftine, sunt realizate cu tehnologii performante, asa incat sunt considerate anvelope foarte bune, foarte sigure.

Pe site-ul Velopa.ro vei gasi si anvelope premium, de la renumitele branduri Bridgestone, Pirelli si Continental. Cu astfel de cauciucuri, experienta sofatului este de neuitat. Aceste anvelope sunt proiectate asa incat sa faca fata cu brio inclusiv in situatii extreme.

Intra pe velopa.ro si comanda anvelope noi. E foarte usor sa cauti pe site in functie de specificatiile care te intereseaza. Ai livrare gratuita si le primesti la usa casei tale in cel mai scurt timp posibil.

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea