Stiinta & Tehnologie

#crestere #china #vanzari automobile

Vanzarile de automobile din China au crescut cu 63 de procente in martie

Piata auto din China a crescut cu 63% in martie 2010 fata de aceeasi luna a anului trecut. Pe aceasta piata s-au tranzactionat 1.26 milioane de vehicule in cea de-a treia luna a acestui an.

Dupa un an in care piata auto din China a devenit cea mai mare piata auto din lume, consumatorii din aceasta tara au inceput sa cumpere si mai multe masini in 2010. Doar in luna martie, piata auto din China a reprezentat 1.26 milioane de unitati, ceea ce inseamna o crestere de 63 de procente daca ne raportam la numarul de autoturisme cumparate, respectiv o crestere de 56% daca luam in vedere numarul total de vehicule tranzactionat pe aceasta piata. In 2009, piata auto din China a inregistrat o crestere de 45% in comparatie cu anul precedent, inregistrand 13.6 milioane de unitati vandute.

Desi piata auto din Statele Unite ale Americii prezinta o revenire in comparatie cu anul 2009, inregistrand o crestere de 24 de procente in martie, aceasta nu poate sa tina pasul cu vanzarile rapide din China. O parte din consumatorii de masini noi
din China sunt la primul lor autoturism, iar unele familii trec de la autovehicule de dimensiuni mici la autovehicule mai mari.

Continuarea pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea