Stiinta & Tehnologie

#r8 #audi r8

V10 nu se preda – Audi imbunatateste reteta R8

Simfonia V10 ramane in program – in ciuda zvonurilor ce dadeau drept sigura disparitia modelului supercar R8 din gama Audi. In schimb, constructorul din Ingolstadt a prezentat oficial primele imagini si informatii despre versiunea cu facelift.

O garantie ca fanii Audi se vor mai putea bucura macar cativa ani de acum incolo de un propulsor nobil V10 – R8 va sosi in Europa la inceputul anului viitor improspatat. Secretul noului R8 consta in ADN-ul impartasit cu modelul de curse R8 LMS GT3, prezentat recent, la Salonul Auto de la Paris. Conform cifrelor Audi, aproximativ din componente sunt comune cu versiunea racing.

Cu astfel de promisiuni, Audi livreaza si pe partea de performante. V10-le aspirat natural a fost modificat pentru a dezvolta, in ambele versiuni, mai multa putere si un cuplu sporit. Astfel, de la 540 CP, R8 a trecut de acum la un minim de 570 CP si cuplul a crescut si el cu 10 Nm, la 550 Nm. Audi R8 V10 quattro ajunge astfel la 100 km/h in 3,4 secunde (coupé) si 3,5 secunde (Spyder), viteza maxima fiind de 324 sau 322 km/h.

Imagini, video si detalii gasesti pe autovibes.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea