Stiinta & Tehnologie

#firme #rabla #unpr

UNPR: "Rabla pentru firme, un fiasco"

Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR) considera ca programul Rabla pentru companii este un esec, din perspectiva intreprinzatorilor romani, potrivit presedintelui UNPR, Marian Petre Milut .

Dupa jumatate de an de la demararea programului, nici una dintre companiile care au accesat acest proiect nu a putut beneficia de prevederile sale. Ceea ce provoaca daune majore companiilor care s-au inscris in Programul de Innoire a parcului auto este lipsa de reactie a autoritatilor, acestea consumand timp si resurse pentru pregatirea documentatiei necesare depunerii proiectelor.

Ca si in cazul ajutorului de minimis, programul Rabla se transforma intr-un nou esec al administratiei in sprijinirea antreprenorilor romani, se arata intr-un comunicat al UNPR.

"Conditiile impuse de minister au fost respectate de companii, acestea depunand eforturi considerabile sa se incadreze in termenii impusi de autoritati. Cu toate acestea, observam ca statul roman defavorizeaza inca o data companiile autohtone, prin impunerea unor conditii inechitabile. Cerem public ministrului Mediului, Laszlo Borbely, sa publice un raport despre situatia accesarilor programului Rabla pentru companiile private", a declarat Marian Petre Milut, presedintele UNPR.

Recent, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu,  Gheorghe Popescu, a declarat ca procedurile greoaie si conditiile impuse pentru care, practic, programul echivaleaza cu acordare de ajutor de stat impiedica firmele sa acceseze macar un voucher.

"Pe langa faptul ca firma are nevoie de o groaza de acte la dosar, o conditie obligatorie este ca aceasta sa nu aiba datorii la bugetul de stat, lucru destul de dificil in perioada de criza"
, a explicat Gheorghe Popescu, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu.

Initial au fost alocate 10.000 de tichete pentru persoanele juridice, iar pana acum au fost depuse 350 de dosare de catre persoanele juridice, dar nici unul nu a fost validat.

Cititi mai multe pe Auto.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea