Stiinta & Tehnologie

#virus cont bancar # virusul dyre # clonare card #virus banci #hacker

Un virus iti poate goli contul bancar! Iata cum sa te feresti

Alerta! Un virus informatic care a mai facut victime in Romania a revenit in forta si ameninta sa faca noi victime, avertizeaza Bitdefender. 

Virusul actioneaza destul de simplu: utilizatorii de servicii de e-banking sunt invitaţi să descarce un fişier maliţios de tip arhivă conţinând un executabil, care provine de la un consultant fiscal. Mesajul pretinde a fi o continuare a unei discuţii purtate anterior şi le sugerează clienţilor să descarce cu prioritate fişierul pentru a finaliza o tranzacţie financiară, relateaza Mediafax. 

Un al doilea mesaj susţine că trimite documentaţia financiară a clientului şi îi cere să verifice autenticitatea tranzacţiilor. Al treilea mesaj informează clientul despre sancţiuni contravenţionale impuse companiei pe care o deţine, invitându-l să ia la cunoştinţă lista abaterilor. Fişierul.exe descarcă şi activează virusul bancar Dyreza, cunoscut şi sub denumirea Dyre.

Virusul devine activ doar când utilizatorul îşi introduce datele pe pagina de autentificare a institutiei bancare. Astfel, hackerii pot obtine datele de autentificare ale utilizatorului si apoi efectua operatiuni bancare neautorizate. Pentru a va feri sa ajungeti victima acestui virus, specialistii recomanda sa nu descarcati sau vizualizati fisiere de la destinatari necunoscuti, oricat de credibile par mesajele acestora. De asemenea, este bine sa aveti instalat un antivirus. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea