Stiinta & Tehnologie

# un plus de confort #sistem de ventilatie #confort

Un sistem de ventilatie poate fi un plus de confort acasa - oferta Altecovent

In ultimii ani suntem tot mai mult constienti de faptul ca avem nevoie de control al mediului in care traim. Nu putem face asta afara, insa acasa, acolo unde ne cream intimitatea, este posibil si chiar suntem direct raspunzatori de factorii de mediu. Asa se face ca nu mai este de ajuns sa ne gandim spre exemplu la un aparat de aer conditionat. In ceea ce priveste filtrarea aerului, calitatea acestuia, dar si mentinerea unui nivel optim de umiditate, totul la costuri echilibrate, un sistem de ventilatie ar putea fi raspunsul potrivit.

Astfel de sisteme sunt de ceva vreme bine-cunoscute de catre public. Fie ca vorbim despre sistem descentralizat de ventilatie sau cel centralizat, in ambele cazuri aducem in discutie avantaje similare. Vorbim despre calitatea aerului inspirat, despre faptul ca putem crea in interior un mediu mai controlat. Cine este spre exemplu mai sensibil la factorii de mediu, are reactii alergice la praf spre exemplu si polen, intelege mai bine ce inseamna sa aiba control asupra calitatii aerului inspirat.

Cum ma ajuta, de fapt, un sistem de ventilatie

In perioada rece a anului, atunci cand folosim caldura si trebuie sa aerisim, risipa este la doi pasi. Practic arunci bani pe fereastra, cand o deschizi. Asta pentru ca aerul cald este evacuat, cel rece care patrunde trebuie incalzit. Varianta optima pentru a gestiona aceste pierderi este sa te folosesti de un sistem de ventilatie cu recuperator de caldura. Asa cum si numele ii sugereaza, acesta va functiona pentru a recupera din caldura aerului evacuat. Aceasta va fi astfel transferata la aerul rece de afara. Ce rezulta? Ca nu vei mai avea nevoie sa tii fereastra deschisa, ai parte de aer curat, fresh, filtrat si incalzit.

Insa nu doar in perioada aceasta din an cunosti avantajele. In perioada calda a anului spre exemplu (si nu numai) ventilatia controlata pe care o folosesti te poate ajuta sa tii la distanta problemele legate de umiditatea excesiva. In plus, asociata cu aceasta sunt si alte probleme, aparitia de igrasie, mucegai, un miros persistent in locuinta, ce ajunge sa afecteze calitatea bunurilor din casa de asemenea.

Cei care au ales un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, cum sunt cele de la Altecovent spre exemplu, se bucura de avantaje precum:

Climat sanatos acasa. Avem destula poluare incat sa ne mai permitem sa inspiram si aer precar, mai ales intr-un spatiu bine delimitat si acolo unde suntem singurii raspunzatori de ceea ce alegem sa faca parte din vietile noastre.

Aer curat, fara curenti. Daca va plangeati adesea de curenti de aer reci atunci montarea unui sistem de ventilatie centralizat sau descentralizat va remedia si aceasta problema.

Mediu silentios. Unitatile acestor sisteme nu deranjeaza la functionare. Ce-i drept conteaza si ca proiectarea sa fie una bine gandita.

Costuri rezonabile in ceea ce priveste consumul de resurse, cum este agentul termic utilizat iarna pentru incalzirea casei.

Remediu eficient in ceea ce priveste problema umiditatii. Sunt si case vechi care ar costa enorm de mult sa fie reabilitate pentru a scapa de umiditate. Cu sistemele de ventilatie asa cum sunt cele propuse de Altecovent, umiditatea poate fi mai bine controlata.

Un plus de valoare adus locuintei. Fie ca vorbim despre apartamente sau case generoase ca suprafata, ventilatia controlata este o dotare extra ce poate ridica costul. Daca va ganditi sa vindeti spre exemplu, investitia in acest gen de sistem ridica cota pretului imobilului in cauza. Si dat fiind ca vorbim despre un sistem tot mai mult cautat si de viitor, este putin probabil sa nu cunoasca aprecierea publicului. Daca ati fi acum cumparatori nu v-ar interesa ca viitoarea casa sa fie dotata cu un astfel de sistem modern de ventilatie?

Sistem adaptabil pentru orice locuinta

Nu exista o conditie speciala de a avea o locuinta de o anumita suprafata pentru a opta pentru un astfel de sistem. Este adevarat insa ca recomandarea este de a opta pentru cel centralizat daca inca sunteti cu casa in faza de contructie si acum este timpul potrivit de a monta tubulatura. Exista insa si cazul celui descentralizat, ce nu presupune astfel de trasee, cu unitati independente. Acestea sunt recomandate mai ales cand nu va doriti renovari masive, este varianta mai accesibila de altfel.

Despre alegerea corecta a unor astfel de sisteme ar trebui sa lasati in seama specialistilor. Altfel va treziti ca sistemul nu face fata cerintelor. Se va tine cont de suprafata ce trebuie ventilata, volum de aer si alti parametri. Cei de la Altecovent vin cu servicii in acest sens.

Consultanta si proiectare, servicii incluse in lista lor - veti avea parte de o experienta completa. De la ei aflati tot ce trebuie, primiti recomandarea in ceea ce priveste tipul de sistem ce se preteaza cazului vostru, tot aceasta echipa se ocupa si de proiectare, inclusiv montaj profesional, carotari atat cat sunt necesare, nu multe si inutile.

Este mai sigur astfel! Ca atunci cand colaborati cu mai multe firme pentru a duce la bun sfarsit un proiect si pare ca inevitabil apar si conflictele de pareri si abordari intre acesti diferiti prestatori de servicii, este si cazul aici. Va puteti achizitiona un sistem de ventilatie cu recuperator de caldura si post montare, in timp, va dati seama ca la functionare acesta nu livreaza volumul de aer pe care il mentioneaza conform fisei tehnice. Sau apar disfunctionalitati, sistemul nu face fata.

Specialistii spun ca sunt destul de multe situatii ce pot sa apara daca achizitita unor astfel de aparate nu se intampla de la surse sigure. Amintim spre exemplu despre debitul de aer, zgomotul emis la functionare, de fisa tehnica, certificatele aparatelor, doar cateva dintre aspectele la care sa fiti foarte atenti.

Altecovent va poate oferi nu doar lista de tipuri de sisteme, nu doar le comercializeaza la preturi competitive de altfel, ci si vine cu oferte de pret pentru tot ce tine de montarea unor astfel de aparate. Detalii in acest sens regasiti in pagina oficiala.

Contact:

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Sursa foto:   ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea