Stiinta & Tehnologie

#masini sport #masini # tuatara # veyron super sport

Tuatara, modelul care va incerca sa-i fure coroana lui Veyron Super Sport

Americanii de la Shelby Supercars sunt pe punctul de a se intoarce si de a smulge coroana lui Veyron Super Sport , cea mai rapida masina de serie din lume. Tuatara este numele supermodelul Shelby Supercars, capabil sa atinga 442 de km/h, mai mult decat Veyron Super Sport.

Dupa ce a incercat si a reusit, pentru scurt timp, sa spulbere recordul de viteza stabilit de versiunea standard a lui Bugatti Veyron , Shelby Supercars s-a retras pentru cateva luni din scena, promitand o revenire in forta.

Intr-un comunicat oficial, Shelby Supercars anunta numele supercarului ce il va inlocui pe cunoscutul Ultimate Aero II. Americanii au decis sa asocieze designul futurist , gandit de tanarul Jason Castriota, cu numele Tuatara , denumirea unei specii de soparle din Noua Zeelanda, descendenta a dinozaurilor, potrivit automarket.ro.

Pana in prezent, primele informatii anunta un motor V8 de 6.6 litri sub capota lui Tuatara, capabil sa produca 1350 de cai putere. Sprintul de la 0 la 100 de km/h se va face in 2.8 secunde, iar viteza maxima se va opri la incredibila valoare de 442 km/h, suficient pentru a depasi recordul detinut in prezent de Bugatti Veyron Super Sport.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea