Stiinta & Tehnologie

#camioane transport #camioane DAF #transport rutier

Traditie si modernitate in industria de camioane

Domeniul transportului rutier este foarte important pentru activitatile economice din tarile UE si reprezinta la nivel mondial una dintre cele mai eficiente modalitati de aprovizionare cu marfuri, echipamente si produse finite. In acest context, industria de camioane are o istorie de peste o suta de ani, fiind un exemplu de traditie si modernitate in sectorul logistic. 

Una dintre cele mai cunoscute companii in acest domeniu este DAF, care a fost fondata in anul 1928, de Hub și Wim van Doorne. Initial un atelier de reparatii si lucrari de inginerie, firma avea sa ajunga cel mai dinamic producator de camioane din Europa, cu o dezvoltare continua si o expansiune impresionanta.

Incepand cu 1932, datorita cerintelor de transport, DAF isi concentreaza productia pe fabricarea de remorci si semi-remorci. Ulterior, in 1957, isi extinde activitatea cu o linie de productie de motoare, pentru ca in 1970 sa inceapa realizarea de cabine basculante montate. Acestea au devenit rapid cele mai populare modele de camioane ale anilor ‘70, datorita faptului ca interventiile la motor puteau fi efectuate rapid si usor.

In deceniile urmatoare, compania a continuat sa produca camioane DAF extrem de fiabile, adaptate evolutiilor de pe piata transporturilor de marfuri si materiale: camioane de tonaj mare si mediu, camioane de transport pe distante lungi si transport special, de tonaj greu.

Mereu in pas cu tehnologia, DAF devine la inceputul anilor 2000 unul dintre primii fabricanti de camioane din Europa ce incepe productia unor modele hibride de camioane pentru distributie de marfa. Aceste autovehicule moderne si eficiente utilizeaza sisteme hibride paralele ce reduc consumul de combustibil si emisii de carbon cu pana la 20%.

Camioanele din seria DAF CF dedicate domeniului constructiilor reprezinta o alta inovatie care permite conducerea off-road regulata, prezinta un unghi de apropiere crescut si inaltime la sol adaptata activitatilor de santier. Tehnologiile digitale, elementele de AI si IoT sunt facilitati ce ofera o manevrabilitate superioara, fiabilitate si costuri de operare semnificativ mai mici fata de alte modele prezente pe piata.

Camioanele DAF sunt disponibile intr-o gama larga de serii constructive, cu dotari specifice si echipamente moderne. Aceste vehicule industriale pot fi achizitionate ca produse noi sau la mana a doua, in functie de necesitatile fiecare companii si de modul de organizare a flotei proprii de autovehicule rutiere.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite de calitatea DAF, este necesara colaborarea exclusiv cu furnizori omologati, precum truck1.ro, ce au experienta in domeniu si asigura un nivel optim de calitate, pe baza standardelor europene din domeniul transporturilor rutiere de marfa.

Companiile din constructii, transport, productie sau servicii industriale pot achizitiona o gama larga de modele de camion cu macara, camion furgon, camion cisterna, camion basculanta, camion frigider, camion sasiu, camion cu carlig, camion cu sistem de cablu, camion pentru transport containere/swap body, camion platforma, prelata camion, camion pentru transport auto, camion container de gunoi, camion pentru transport animale.

 

Cunoasterea celor mai noi modele de autovehicule si adaptarea lor la nevoile specifice din fiecare domeniu industrial sunt foarte importante pentru succesul in logistica. Includerea inovatiilor tehnologice si alegerea furnizorilor potriviti de camioane si alte utilaje de transport sunt de asemenea conditii esentiale pentru o activitate economica eficienta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea