Stiinta & Tehnologie

#toyota #sienna #productie

Toyota Sienna intra in productie

Producatorul japonez Toyota a anuntat ieri debutul productiei din SUA a modelului Sienna , la uzina TMMI din Pricenton, Indiana. Acest lucru marcheaza un eveniment important in evolutia TMMI, care anul trecut lupta pentru supravietuire pe fondul crizei economice in desfasurare.

"Fara indoiala, membrii echipei noastre au fost ingrijorati," a declarat Wil James, prim-vicepresedinte al TMMI . " Concedieri au avut loc in toata industria auto "
, a continuat acesta.

Toyota a investit 450 milioane dolari in modificari aduse uzinei, pentru ca aceasta sa poata gazdui Sienna. In luna octombrie a anului trecut, producatorul a inceput sa construiasca aici Highlander si a incercat, pe cat posibil sa evite reducerea locurilor de munca.

Sienna, care avea preturi in Statele Unite incepand de la 24.260 dolari, va fi oferita in cinci variante : Sienna, LE, SE, XLE si Limited. Vor fi doua motoare DOHC disponibile, ambele conectate la o transmisie automata cu 6 trepte ECT-i: un propulsor 3.5l V6 (266 cai putere la 6200 rot / min) si un motor de  2.7 l cu patru cilindri (187 cai putere la 5800 rot / min).

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea