Stiinta & Tehnologie

#corolla #recheamare in service #toyota

Toyota recheama in service 1,1 milioane modele Corolla... din nou

Tocmai cand credeam ca s-a asternut uitarea peste uriasele rechemari Toyota , iata ca producatorul japonez anunta un nou recall pentru 1,1 milioane de modele Corolla si Corolla Matrix , pentru probleme la unitatea electronica de control a motorului care duce la oprirea motorului in timpul mersului.

Anuntul survine dupa ce a primit plangeri de la peste o mie de soferi, respectivele modele fiind vandute pe piata din Statele Unite in perioada 2005-2008. In plus, General Motors a anuntat, la randu-i, o campanie de recall pentru 200.000 de automobile Pontiac Vibe produse in colaborare cu Toyota.

Este posibila aparitia de crapaturi in punctele de sudura sau in cazul componentelor folosite pentru protejarea circuitelor impotriva puseelor de tensiune, acest lucru provocand, in unele cazuri, oprirea motorului in timpul rularii automobilului, conform unui comunicat Toyota.

Toyota a confirmat ca a luat la cunostinta producerea a trei accidente ce au ca motiv oprirea motorului in timpul mersului, numai unul dintre ele ducand la accidentarea usoara a soferului. Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrada National (NHTSA) din Statele Unite a anuntat sase cazuri similare.

Daca punem la socoteala si aceasta ultima rechemare , numarul masinilor Toyota rechemate in service, incepand cu luna noiembrie 2009, ajunge la fabuloasa suma de 12,3 milioane unitati in toata lumea.

Cititi mai multe pe Auto.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea