Stiinta & Tehnologie

#toyota #recall #avalon #suv

Toyota recheama 412.000 de masini premium

Toyota pare urmarita de probleme intrucat, desi si alti constructori auto au efectuat actiuni de recall pe ici pe colo, nimeni nu a intrecut "performantele" constructorului japonez.

Acum a venit randul a 412.000 automobile premium comercializate in SUA care vor fi verificate pentru a remedia posibile probleme la sistemul de directe.

Astfel, grupul japonez va rechema 373.000 de modele sedan Avalon fabricate in perioada 2000-2004, deoarece sistemul de directie al acestora autoturisme putand in anumite conditii, conform unui comunicat Toyota.

Campania de rechemare mai vizeaza 39.000 de SUV-uri LX470 din anii 2003-2007 care prezinta un risc ridicat de defectare a sistemului de directie.

Au fost inregistrate mai multe plangeri legate de accidente in care au fost implicate modele Avalon, fara a se inregistra victime omenesti.

Reputatia, dar si cotatia bursiera a grupului Toyota au fost zdruncinate in ultimele luni de numeroasele campanii de rechemare derulate in Statele Unite si pe plan global.

Numai din toamna anului trecut, producatprul auto a rechemat pentru verificari peste zece milioane de autoturisme in intreaga lume, mai mult decat vanzarile anuale.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea