Stiinta & Tehnologie

#acceleratie #pedala #toyota

Toyota, cauze (ne)cunoscute pentru problemele la pedala de acceleratie?

Oficialii Toyota au declarat public care sunt cauzele accelerarilor involuntare care au dus la retragerea masiva (a atator vehicule, dar este foarte posibil ca sursa reala a problemelor sa nu fi fost inca identificata, potrivit pres ,edintelui Consiliului de energie si comert, Henry Waxman.

La inceputul acestei saptamani, presedintele departamentului de vanzari Toyota SUA, James Lentz, a aparut la televiziune si a spus ca problema a fost limitata la doua cauze: interferenta dintre covorase si pedala de acceleratie si lipirea pedalei.

Intr-o scrisoare scrisa de Waxman catre Lentz, insa, acesta a subliniat diferenta dintre ceea ce a fost declarat in mod public si ceea ce oficialii lui i-au raportat.

Scrisoarea spunea ca intr-o intalnire privata ce a avut loc la 27 ianuarie cu stafful comisiei Waxman, oficialii Toyota au afirmat ca este "deosebit de grea identificarea” cauzelelor aparitiei acceleratiei involuntare. In aceeasi reuniune, oficialii Toyota au relatat ca lipirea pedalei de acceleratie "este putin probabil" sa fie responsabila "pentru reclamatiile primite de la clientii care au pierdut controlul acceleratiei atunci cand masina ajungea la 97 km/ora si peste."

Cititi mai multe pe Auto.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea