Stiinta & Tehnologie

#toyota #formula 1 #akio toyoda

Toyota: adio Formula 1

Este oficial, Toyota se retrage din Formula 1 , iar decizia va intra imediat in vigoare.

Reprezentantii companiei au declarat ca hotararea a fost luata pe fondul actual al crizei economice.

Opt sezoane

Pana acum Toyota a concurat in Formula 1 in opt sezoane, iar pilotii echipei nipone au ajuns pe podium de 13 ori. Retragerea Toyota inseamna ca in sezonul din 2010 nu va exista nicio echipa japoneza in competitie. Singurii piloti din "Tara Soarelui Rasare" care mai concurau impreuna cu Toyota, erau cei de la Honda, dar care s-au retras in 2008.

Totusi, reprezentantii Toyota au declarat ca planurile companiei nu se opresc aici, iar experienta acumulata pe traseele de Formula 1 va fi folosita la dezvoltarea unor motoare pentru supercar -uri ca Lexus LFA.

"Cand ma gandesc la fani sunt coplesit de remuscari. Tot ce pot sa sper este ca oamenii sa inteleaga ca aceasta decizie dureroasa a trebuit luata in acest mediu nesigur", a declarat Akio Toyoda , presedintele toyota Motors Corporation.

Schimbari de strategie

Se pare ca o parte din hotararea luata de conducerea Toyota s-a datorat si unei noi directii prin care compania trece in prezent. Presedintele Toyota a declarat ca fondurile alocate segmentului de Formula 1 trebuie redirectionate in alte locuri.

"Toyota trebuie sa se concentreze in a multumi fiecare client in parte si pe rand pentru a reusi. Aceasta prioritate face ca resursele alocate Formulei 1 sa fie insuficiente, de aceea alegem sa ne retragem"
, a mai spus Akio Toyoda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea