Stiinta & Tehnologie

Toyobaru combina Celica cu Impreza

Este din ce in ce mai sigura colaborarea dintre Toyota si Subaru . Alaturi se afla o schita oficiala a “fructului” colaborarii celor doua branduri japoneze. Masina este un coupe care va fi construit la fabrica celor de la Subaru si dezvoltat de Toyota. Masina va arata diferit la exterior pentru cele doua branduri, va purta nume diferite, dar va sta pe aceeasi platforma si va fi propusata de acelasi motor.

Pentru Toyota masina va purta numele de Celica, iar Subaru o va numi Impreza Coupe. Este foarte interesant faptul ca Subaru va renunta pentru acest model la tractiunea integrala in detrimentul clei pe puntea spate. Ambele masini vor avea sub capota motorul boxer de 2.0 litri produs de Subaru, in versiunea de baza. Ulterior este posibil sa apara in oferta si un propulsor turbo de 2.5 litri.

Este cunoscut deja faptul ca in iulie cele doua companii vor avea o intalnire de “top” pentru parafarea acestui acord, numit de revista britanica Autocar : Toyobaru. Costul unui astfel de exemplar este estimat la aproximativ 40 de mii de euro. la acesti bani masina intra intr-o competitie selecta alaturi de Audi A5 sau BMW Serai 3, daca amintim doar modelele similare cu cea mai mare notorietate la noi.

Intrarea efectiva in productie a masinii este stabilita pentru 2010, daca acordul mai sus amintit va fi intr-adevar semnat.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea