Stiinta & Tehnologie

#toshiba #k01 #k02 #l02 #telefon mobiltransferjet

Toshiba prezinta noi telefoane mobile si tehnologii

In cadrul evenimentului CEATEC 2009 care se desfasoara in Japonia, producatorul Toshiba a expus o serie de telefoane si a prezentat noi tehnologii mobile.

Vizitatorii au putut admira prototipurile terminalelor K01 , K02 si L02 , plus o demonstratie a tehnologiei proprietare, TransferJet.

Toshiba K01, K02 si L02

Modelul Toshina K01 va fi un slider care va rula sistemul de operare windows mobile 6.5 si tastatura fizica QWERTY completa. Modelul are o grosime de doar 15 mm si ecran de 4,1 inch cu rezolutia QVGA (800 x 480 pixeli), plus o camera foto de 3 MP. Este posibil ca telefonul sa fie anuntat la sfarsitul lui 2009.

Un alt telefon mobil expus de Toshiba a fost modelul K02. Spre deosebire de K01, Toshiba K02 este un model din categoria clamshell si are tastatura detasabila. Ecranul modelului este de 3,5 inch si este rezistent la zgarieturi. Asemenea lui K01 si acest prototip ruleaza sistemul de operare Windows Mobile 6.5 si va fi anuntat oficial in luna ianuarie din 2010.

Al treilea model prezentat a fost Toshiba L01. Totusi, acesta pare sa fie de fapt un dispozitiv "Internet tablet". Gadgetul dispune de un ecran de 7 inch cu rezolutie WVGA, sistem de operare Windows Mobile 6.5 si tastatura QWERTY completa. Modelul va fi anuntat la sfarsitul lui 2009.

Toshiba TransferJet

Alaturi de prototipurile dispozitivelor mobile, compania japoneza a mai demonstrat capacitatile unei noi tehnologii denumita TransferJet. Acesta este de fapt un sistem de transfer de date wireless.

TransferJet lasa utilizatorul sa trimita informatii stocate pe diferite dispozitive prin atingerea lor. In cazul in care se doreste trimiterea de date intre un laptop si un telefon mobil, acestea trebuie doar sa se atinga. Viteza de transfer pe care TransferJet o are se ridica pana la 200 Mbps.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea