Stiinta & Tehnologie

#masini neperformante top clasament

Topul masinilor neperformante

Oricine doreste sa achizitioneze o masina trebuie sa stie care sunt cele mai neperformante masini. Astfel ca, pentru a veni in ajutorul consumatorilor, revista americana, “Consumer Reports” a realizat recent un top al celor mai proaste autoturisme ale anului 2008.

Pentru realizarea acestei clasificari s-au comparat 260 de autovehicule din intreaga lume.
Jeep Wrangler Unlimited, liderul clasamentului Jeep Wrangler Unlimited este cea mai slaba masina a anului 2008, din cauza performantelor scazute, proastei manevrari si consumului de combustibil nu tocmai mic. Locul 2 apartine modelului Hummer H3 in 5 cilindri. Masina, prima din istoria marcii, care se adreseaza atat cumparatorilor de sex feminin, cat si celor de sex masculin, are serioase carente in ceea ce priveste performanta, manevrabilitatea, consumul si siguranta. Jeep Liberty Sport se situeaza pe ultima treapta a podiumului din cauza consumului, foarte ridicat si designului.


Alte masini de top


Performanta scazuta la accelerare si proasta manevrabilitate i-au asigurat modelului Chevrolet Aveo5 pozitia a 4-a in topul celor mai slabe masini din 2008. Dodge Nitro SLT se afla pe locul 5. Greu de condus si de manevrat, modelul american nu a avut rezultate bune in urma evaluarii nici in ceea ce priveste consumul si sistemul de franare. Pozitia a 6-a apartine suv-ului Toyota FJ Cruiser, care, pe langa faptul ca este greu de condus, are si un consum ridicat, si nu straluceste nici la capitolul design. Desi este considerat unul dintre cele populare modele, specialistii i-au acordat modelului Toyota Yaris locul 7 din cauza demarajului slab si sentimentului de nesiguranta pe care il da soferului. Acceleratia slaba, consumul ridicat si siguranta scazuta la impactul lateral au clasat modelul Suzuki Forenza pe pozitia a 8-a. Jeep Patriot Limited, ocupantul locului 9, este al treilea jeep care a fost trecut pe lista din cauza performantelor scazute. Printre neajunsurile acestui model se numara pozitia incomoda la volan, vizibilitatea redusa, confortul pasagerilor, design-ul, sunetul motorului, dar si timpul scazut de accelerare. Pe pozitia a 10-a se situeaza Chevrolet TrailBlazer LT, din cauza consumului ridicat, sistemului de franare slab si manevrarii greoaie. Mercury Grand Marquis, cu o siguranta scazuta, un consum ridicat si un sunet deranjant al motorului, se afla pe ultimul loc in clasament.


Modelele disponibile pe piata romaneasca


Mai mult de jumatate dintre masinile care alcatuiesc topul celor mai proaste autoturisme, se comercializeaza si in tara noastra. Unul dintre modelele pe care le gasim pe piata romaneasca, la preturi care pleaca de la 25.000 de euro si ajung pana la 35.000 de euro, este chiar liderul clasamentului, Jeep Wrangler Unlimited. Pentru a cumpara un Hummer H3 veti plati aproximativ 46.000 de euro, iar un Chevrolet Aveo intre 7.000 si 13.000 de euro. Un alt model disponibil la noi in tara este Chevrolet TrailBlazer, care costa intre 29.000 si 35.000 de euro. Modelul Toyota FJ Cruiser va va scoate din buzunar in jur de 31.000 de euro, in timp ce modelul Toyota Yaris va va costa de la 8.000 la 16.500 de euro. Si Jeep Patriot Limited se comercializeaza in Romania. Pentru o astfel de masina , veti plati in jur de 23.000 de euro.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea