Stiinta & Tehnologie

#de calitate #masini #top

Top 10 masini de calitate

In momentul de fata cei mai multi producatori auto au ajuns la un inalt nivel de calitate astfel incat putine autoturisme mai pot fi numite masini slabe.

Intreaga industrie auto produce masini foarte bune, diferentele dintre acestea fiind foarte mici si de multe ori de ordin subiectiv.

Un studiu realizat de o companie americana care colecteaza anual informatii de la clientii producatorilor auto in legatura cu defectele pe care le au masinile arata ca Totyota Yaris este apreciata drept masina din clasa mca. Urmatoarele doua clasate sunt la clasa sedan mic si Chrysler 300C la clasa sedan mare, care au acumulat punctaje apropiate de limita maxima.

Sondajul de opinie a fost realizat de

4.Mercedes-Benz S-ClassCategorie: Sedan de lux

Pret: 86.700 $

Punctaj: 950 din 1000 puncte maxim disponibile

Noul Mercedes-Benz S-Class a reusit sa obtina cel mai mare puctaj dintre toate autoturismele ajungand aproape de perfectiune. Scorul obtinut de S-Class il plaseaza pe primul loc in topul perceptiei calitatii de catre consumatori. Proprietarii au declarat ca se simt cu adevarat in siguranta, si ca au parte de rafinament. Conform raportului, singurul inconvenient raportat al lui S-Class este pretul.

Volvo C30

5.Volvo C30Categorie: Masini mici pana in 30.000 $

Pret: 22.950 $

Punctaj: 908 din 1000 puncte maxim disponibile

Intr-o categorie dominata de Mini Cooper si Volkswagen , Volvo C30 a reusit sa ajunga pe primul loc inca din primul an de la aparitie. Proprietarii apreciaza in principal aspectul exterior, calitatea materialelor, performantele, spatiul si siguranta pe care C30 le ofera.

Ford Mustang Convertible

6.Ford Mustag ConvertibleCategorie: Decapotabile pana in 30.000 $

Pret: 24.475 $

Punctaj: 896 din 1000 puncte maxim disponibile

Castigatorul de anul acesta, Ford Mustang Convertible, si-a castigat punctele pentru putere si performante, dupa cum era de asteptat de la un Mustang. Acest model a luat locul in fruntea clasamentului in detrimentul lui Mini Cooper Convertible.

Chevrolet Corvette Convertible si Mercedes-Benz SL-Class

7.Chevrolet Corvette ConvertibleCategorie: Decapotabile peste 30.000 $

Pret: 54.575 $ respectiv 95.300 $

Punctaj: 919 din 1000 puncte maxim disponibile

Proprietarii de Chevrolet Corvette Convertible au acordat puncte pentru putere, performanta precum si atribute ce tin de placerea de a conduce acest model. Modelul pentru 2008 dispune de un motor V8 de 6.2 litri si 430 CP ce propulseaza masina cu o viteza de top de 305 km/h.

Posesorii modelului SL-Class au acordat puncte acestui model pentru rafinament si prestigiu, precum si pentru performante. Modelul pentru 2008 dispune de o motorizare V-12 ce dezvolta 510 CP.

Hynudai Sante Fe

8.hyundai-sante-feCategorie: SUV-uri mici

Pret: 21.150 $

Punctaj: 866 din 1000 puncte maxim disponibile

Santa Fe a ocupat prima pozitie in segmentul sau in 5 din ultimii 8 ani. Si in 2008 a reusit sa invinga competitori precum Honda CR-V si Toyota RAV-4. Modelul a castigat punctele posesorilor pentru siguranta, performante si aspectul exterior.

Land Rover LR-2

9.Land Rover LR-2Categorie: Suv-uri ce tind catre lux

Pret: 33.985 $

Punctaj: 912 din 1000 puncte maxim disponibile

Modelul Land Rover pentru 2008 a fost votat de catre posesori atat pentru aspectul exterior cat si interior, silentiozitate si performante, dar si pentru calitatea materialelor folosite. Soferii considera ca modelul dispune de scaune confortabile, de un bun sistem de sunet precum si cel de climatizare.

BMW X5

10.BMW X5Categorie: SUV-uri luxoase

Pret: 46.200 $

Punctaj: 907 din 1000 puncte maxim disponibile

Imaginea modelului BMW X5 este categoria cea mai punctata de catre posesorii acestuia, urmata de stil, si calitate. Categoria cea mai putin puctata pentru acest model este protectia mediului inconjurator.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea