Stiinta & Tehnologie

#alcool #soferi #testul de echilibru

Testul de echilibru pentru soferi ar putea fi reintrodus

Conducatori auto din intreaga tara, vi se pregateste o noua reglementare de lege.

Astfel, pentru ca starea de ebrietate si conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sunt doua notiuni diferite, iar Romania este singurul stat european care nu pedepseste conducerea in stare de ebrietate , aceasta masura ar putea fi reintrodusa, conform declaratiei sefului Politiei Rutiere, comisarul-sef Lucian Dinita, acordate publicatiei Gandul.info.

"Exista o mare diferenta intre starea de ebrietate si conducerea sub influenta alcoolului", explica seful Politiei Rutiere. "Este posibil ca un sofer sa aiba o alcoolemie foarte mare, dar starea sa psiho -fizica sa nu fie foarte afectata. La fel de bine este posibil ca o persoana sa aiba o concentratie mica de alcool in sange, dar starea sa sa fie serios afectata (...)", a declarat oficialul Politiei Rutiere.

Pedepsirea conducatorului auto aflat in starea de ebrietate a fost scoasa din Codul rutier in anul 2006, dupa ce parlamentarii din comisiile de specialitate s-au lasat convinsi de medicii legisti, care se plangeau ca nu pot stabili cu exactitate un diagnostic in acest caz.

"Noi sustinem reintroducerea prevederii de constatare in unitatea spitaliceasca. Se va analiza mentinerea echilibrului, modul in care se duce mana la nas, incercarea de a vedea si cu ochiul acoperit si alte teste. Este exclus ca testarea sa o faca politistul, ca sa nu se interpreteze", a afirmat, cu precautie, seful Politiei Rutiere, conform Gandul.info.

Adoptarea acestei reglementari de lege pentru starea de ebrietate se va face, daca propunerea Politiei Rutiere va trece de Parlament, si in cazul conducatorilor auto care nu au o alcoolemie foarte mare, dar care, in mod evident, au afectate capacitatile psiho-fizice. Ei se vor pricopsi cu dosare penale pentru conducere in stare de ebrietate. Cei care prezinta o alcoolemie mare, peste limita de 0,8 la mie, vor fi pedepsiti mai aspru, starea de ebrietate fiind o bila neagra in plus.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea