Stiinta & Tehnologie

#masina zburatoare #terrafugia tf-x #vehicul hibrid #vehicul zburator #vis soferi

Terrafugia TF-X, visul soferilor blocati in trafic, aproape de realitate

Terrafugia a dezvaluit primele detalii despre noul concept de masina zburatoare TF-X. Aflat in faza de dezvoltare, TF-X va fi un vehicul hibrid care va putea decola si ateriza pe directie verticala.

Pentru a putea conduce pe drumurile publice un astfel de vehicul va fi nevoie de un antrenament special care va dura aproximativ cinci ore. TF-X dispune de un sistem automat pentru zbor si aterizare, fiind usor manevrabil chiar si de catre "pilotii" incepatori.

Specificatiile tehnice inca nu au fost dezvaluite, dar TF-X ar putea avea un motor de 300 CP si doua motoare electrice puternice pentru decolarea si aterizarea pe verticala. In modul de zbor, vehiculul va putea atinge 322 km/h si va avea o autonomie de aproximativ 800 de kilometri.

Masina zburatoare dispune si de un sistem avansat de siguranta care permite utilizatorilor selectarea unei zone principale de aterizare, dar si a unei zone de rezerva. Alte elemente de siguranta includ: o parasuta, un sistem care poate ateriza automat aparatul in cazul in care pilotul nu mai reactioneaza.

In timp ce compania spune ca este prea devreme sa vorbim despre pretul noului aparat de zbor, acestia isi doresc sa-l aduca in faza de productie. Chiar daca totul va merge ca pe roate, Terrafugia nu se asteapta ca TF-X sa intre in productia de serie decat peste cel putin 8 ani de zile.



Sursa foto: driventofly.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea