Stiinta & Tehnologie

#ingrijire televizor #cumparare televizor #televizor

Televizorul: Il repari sau cumperi altul?

Decizia de a repara un produs stricat sau de a cumpara unul nou pare sa fie, de cele mai multe ori, scumpa. Insa nu este nevoie sa arunci banii pe un produs de calitate inferioara, mai ales daca vorbim de televizoare. De fapt, repararea televizoarelor stricate este cea mai buna si ieftina solutie. Costurile de reparatie difera de la barete led la suruburi sau accesorii, insa pentru a-ti pastra televizorul pe care l-ai achizitionat cu greu, trebuie sa merite efortul.

Ce trebuie sa stii despre reparatii:

1. Produsele nu se strica mai repede datorita pretului mai mic si nici costul reparatiei nu este pe masura

Atunci cand ti se strica televizorul, el inceteaza sa functioneze total, functionand doar la o capacitate de 54 la suta, sau functioneaza prost, la o capacitate de 32 la suta.

Asta nu inseamna ca de vina este pretul mai scazut al televizorului. Pretul mai mare nu este dat de rezistenta mai mare, ci de dotarile in plus, iar  reparatiile nu costa mai mult sau mai putin in functie de pretul initial al televizorului.

2. Reparatie sau inlocuire?

Pentru a fi sigur ca televizorul tau merita o reparatie creeaza o lista cu argumente pro si contra. In acest fel te vei decide daca o reparatie merita, este o idee discutabila sau iese din context. In plus, adauga pe diagrama ta si preturile unor televizoare noi, precum si accesoriile necesare unei reparatii. Acestea pot fi: barete led, cabluri plus manopera, etc - in functie de ce defect ai constatat la televizorul tau.

3. Economiseste bani la reparatii

Daca ai un produs in garantie atunci va trebui sa mergi la fabrica producatorului, unde televizorul iti va fi reparat gratuit.

O alta optiune, mai ales daca garantia a expirat, este alegerea unui atelier independent pentru a-ti repara televizorul. Multe persoane aleg atelierele independente in locul fabricilor, deoarece reparatia costa mai putin, iar standardele sunt aproape la fel. Poti cauta si tu un magazin electronice, sa iti comanzi si repari singur produsele.

Indiferent de cine face reparatia sau daca te decizi la asta, nu cheltui mai mult de 50 la suta din costul unui produs nou pentru a repara un produs vechi, decat daca produsul vechi are caracteristici pe care cel nou nu le are.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea