Stiinta & Tehnologie

Telefonul Peek trimite doar e-mail-uri

Piata de telefoane mobile este impanzita de terminale multifunctionale . Avem telefoane care exceleaza intr-un anumit domeniu, ca cele fotografice sau muzicale sau smartphone-urile care stiu ceva mai mult ca restul.

Dar avem oare nevoie de asemenea tehnologie de varf? Sau foarte multi dintre noi s-ar descurca doar cu dispozitive care fac doar simple convorbiri. Dar ce facem atunci cand aceste dispozitive nu fac nici atat?

O singura functie

Iata ca in aceasta lume larga exista o companie care e gata sa isi lanseze propriul dispozitiv mobil , dar care este ceva mai special. Nu este cazul sa credem ca acest telefon este un smartphone cu ceva in plus, ci din contra.

Terminalul companiei Peek, care nu are un nume clar, nu va suporta reduceri la conturile de mail, nu va avea contract pe termen lung, nu va efectua apeluri, nu va avea un broswer de web, nu dispune nici de camera foto , nu vine nici cu aplicatii, nu suporta nici SMS-uri, MMS-uri sau EMS-uri, nu are player muzical si nu are capabilitati TV sau video. Tot ce poate Peek sa faca este sa trimita e-mail-uri si sa le primeasca prin conturile normale de Google, Yahoo, AOL si asa mai departe.

Va avea succes?

Mai mare ca intrebarea lui Hamlet , este cea despre viata acestui gadget, daca va avea succes. CEO-ul companiei Peek, Amol Sarva, spera si crede ca terminalul companiei lui va da lovitura. Problema este ca din statisticile fimei M:Metrics rezulta ca doar 13% din utilizatorii de telefonie mobila din America folosesc serviciile e-mail de pe telefoanele lor. Dar Sarva este linistit, pentru ca telefonul lui este cel mai ieftin smartphone de pe piata.

Peek este disponibil in trei culori, rosu, albastru si gri, va fi disponibil in reteau T-Mobile din America, are tastatura QWERTY completa, iar utilizatorul va plati doar serviciul de e-mail al operatorului de telefonie mobila, adica 19,95 dolari americani pe luna. Daca trend-ul prinde e posibil sa avem un Peek si prin Europa.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea