Stiinta & Tehnologie

#nike #fitness #concept

Telefonul Nike, un concept pentru sportivi

Printre numeroasele concepte de telefoane mobile existente, recent s-a strecurat si un prototip pentru sportivi, terminalul .

Din pacate modelul este o simpla schita creata de un desginer independent si nu va intra in productie.

Telefon mobil Nike

Conceptul a fost realizat de catre James Caldwell. Acesta a prezentat modelul ca fiind un telefon dotat cu anumite functii care permite utilizatorilor sa inregistreze bataile inimii, sa vizualizeze viteza cu care alearga sau care este statutul medical atunci cand fac exercitii fizice.

Telefonul Nike are ecran sensibil la atingere si dispune de o aplicatie speciala creata pentru persoanele active. Aceasta ii invata cum sa exerseze corect pentru slabi sau a se mentine in forma. Terminalul Nike este foarte subtire si si ar fi disponibil intr-o paleta larga de culori. Telefoane reale cu functii asemanatoare

Chiar daca modelul Nike este un simplu concept, unii producatori de telefoane mobile au lansat terminale care incorporeaza functii asemanatoare. care numara pasii facuti de o persoana intr-o zi si in functie de inaltimea si greautea individului afiseaza caloriile consumate.

Coreenii de la Samsung au lansat in vara lui 2008 modelul F110 miCoach. Terminalul se bazeaza pe un model mai vechi al producatorului, dar schimbarile aduse il fac totusi un controlor de antrenament. Samsung F110 are buton dedicat " fitness ", care odata conectat la ritmul cardiac numara pasii si va informa utilizatorul despre distanta parcursa, bataile inimii si timpul facut pentru o alergare .

Prin intermediul castilor, utilizatorul va stii imediat informatiile mentionate mai sus daca va lovi usor ecranul telefonului. Acesta ii va indica si faptul ca alearga prea incet sau prea repede, pe baza programului de fitness care a fost ales. Exista posibilitatea de alegere dintre 220 programe de antrenament pe care telefonul le ofera, programe care se pot descarca de pe un site fitness.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea