Stiinta & Tehnologie

Telefonul mobil cu video-proiector

Se pare ca ideile pentru telefoane mobile cu noi aplicatii nu se mai sfarseste, pentru ca designerii de dispozitive mobile tocmai au gandit inca o gaselnita.

De data acesta avea de-aface cu un nou model de telefon Samsung, care ar putea avea incorporat un video proiector ... Cel putin asa si-l imagineaza cineva.

Despre fantasticil Samsung

Terminalul imaginat de designer-ul Min-Sun Kim are capabilitatile standard ale unui telefon mobil, adica convorbiri, trimis mesaje, camera foto , player muzical, dar cu o mica adaugiure, un video-proiector.

Dar de ce ne-ar interesa un telefon cu videoproiector . Ei bine simplu, pentru ca orice imagine de pe ecran poate fi proiectata pe un perete sau ecran, iar aratatul pozelor la prieteni nu ar mai necesita plimbarea din mana a terminalului.

Adevarul este ca utilitatea unui astfel de telefon mobil nu este prea clara, chiar daca utilizatorul ar avea posibilitatea vizionarii de filme in rezolutie high-def "on-the-go", lucru pe care multi il cauta. Dar pentru a avea acest lucru trebuie sa se rezolve mai multe dileme .

Probleme peste probleme

Prima opreliste ar fi spatiul de stocare, care trebuie sa fie destul de mare pentru macar doua filme in High-def. Sa nu mai vorbim de bateria telefonului care ar ceda dupa cateva minute. Sa fim seriosi, sa alimentezi un proiector cu destula lumina si sa rulezi un film high-def nu e o treaba usoara, plus un procesor destul de rapid care sa sustina tot in spate, dar si un ecran care sa nu scanceasca la acea rezolutie.

Min-Sun Kim a gandit ca telefonul va fi fabricat din policarbonat, un material durabil, izolator si care economiseste energie. Terminalul mai este acoperit si cu un strat de grafit pentru a creste conductivitatea caldurii. Partea de sus a telefonului ar fi fabricata din aluminiu pentru a atrage radiatiile de caldura din jurul proiectorului si a butoanelor dedicate.

Dar in definitiv tot ce spune desginer-ul despre acest telefon este ca s-ar incalzi foarte tare. Pana cand Min-Sun Kim isi revizuieste idea, noi putem trai foarte usor si fara telefoane fara video-proiector.









Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea