Stiinta & Tehnologie

Telefonul de artar, noua idee in agenda designerilor

Nu suntem in fata primului concept de telefon mai putin conventional, designerii de acest gen de dispozitive incercand sa se intreaca unul pe altul in idei.

Iata ca in agenda de lucru a designerilor a aparut un nou model de telefon care posibil sa bucure pe unii si sa supere pe altii. Este vorba de telefonul de artar...

Si altii au facut-o

Unii pot sa cunoasca si alte terminale facute din lemn, cum ar fi o linie de telefoane mobile a celor de la , terminale de lux, care sunt fabricate din lemn negru african. Dar sa fim seriosi, nu multi se vor avanta sa cumpere telefoanele Gresso care costa foarte mult.

Dar e posibil ca la un moment dat sa avem o alternativa pentru telefonul de lux Gresso, mult mai ieftina, dar cat se poate de aratoasa. Maple Phone este un concept care a castigat medalia de argint in cadrul show-ului 2008 (IDEA). Dar se prea poate ca Greenpeace sa nu fie la fel de incantati de aceast telefon.

Asia la atac

Daca te intrebi cine este in spatele telefonului de artar, iata si raspunsul. Este vorba de doi asiatici Hyun Jin Yoon si Eun Hak Lee care au realizat un telefon acoperit intr-o folie de lemn fina, terminal cu butoane sensibile la atingere care se aprind in clipa cand telefonul este atins.

La prima vedere, Maple phone pare un candybar, dar este de fapt un slider care masoara 4,5 x 10,4 x 9,8 cm si indeplineste functiile unui telefon mobil normal ca apelare, mesageria, abilitati de redare muzica sau de captare imagini. Spre diferenta de alte slidere, ecranul acestui telefon se afla in interior, asa ca acesta va fi descoperit doar la glisare.

Inca nu se stie daca terminalul va deveni vreodata realitate. Idea este buna, usor non-ecologista, dar fara doar si poate interesanta.





Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea