Stiinta & Tehnologie

Telefon mobil tatuat

Mare e gradina lui Dumnezeu! Am trait s-o vedem si pe asta, iar daca tu credeai ca telefonul mobil tatuat e doar o simpla "mazgaleala" pe pielea unui fan, te inseli amarnic. Ideea ar fi una care ar putea fi viabila intr-un viitor apropiat.

Daca ar fi sa catalogam aceasta " inventie ", probabil ar fi asezata in fruntea celor mai ciudate idei cu privire la telefonia mobila. Totusi, conceptul este pe cat se poate de real si se numeste "Digital Tattoo Interface".

Mintea din spatele inventiei

Aceasta fost gandit de Jim Mielke, personaj care a participat la concursul "Greener Gadgets Design Competition", initiat de Core 77 si Greener Gadgets. Inventia nu a castigat, dar a avut un succes neasteptat.

"Digital Tattoo Interface" nu pote fi numit un telefon mobil, dar este un implant digital computerizat, asezat sub piele care nu are baterii (logic) si care va functiona extragandu-si resursele din sangele tau. Locul in care alegi sa plasezi implantul va fi tatuat cu "e- cerneala " care va aparea, disparea sau schimba culoarea in functie de ce doresti sa faci.

Mie nu prea imi este clara povestea, dar inventatorul spune ca interfata functioneaza astfel: "doua tuburi mici sunt atasate din implant la o artera si o vena. O zona mica irigata sangvin va alimenta implantul prin transformarea glucozei si a oxigenului din sange in curent electric necesar pentru functionarea dispozitivului".

Cum sa faci un student fericit

Daca acest "telefon" va functiona pe bune, va putea sa identifice boli ale sangelui sau alte nereguli are corpului din care face parte. Dar eu vad partea si mai practica: cel mai bun dispozitiv de copiat la examene. Orice student va vrea un asemenea telefon. Si totusi, cum citesti SMS-urile?

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea