Stiinta & Tehnologie

Telefoanele Philips, pe piaţă încă 5 ani

La 16 ani după ce a intrat pe piaţa handset-urilor, Philips este hotărat să renunţe la afacerea cu telefoane mobile , informează SmartNews. Compania va vinde activităţile rămase către China Electronics Corp. Cînd intra pe piaţă, la începutul anilor '90, Philips avea ambiţia de a ajunge în primii trei mari producători mondiali. Un parteneriat încheiat la sfarşitul anilor '90, îi aduc doi ani de pierderi uriaşe. China Electronics Corp., produce deja handset-uri pentru Philips şi generează venituri anuale de 400 de milioane de euro. Compania chineză va vinde telefoane mobile sub marca Philips timp de 5 ani.

Şi Siemens a făcut o mişcare similară anul trecut. Compania germană şi-a vandut afacerea companiei BenQ din Taiwan. Printre cei care au deţinut 80% din piaţa mondială a telefoanelor mobile în primul treimestru din 2006 se află Nokia, Motorola, Samsung, Sony Ericsson şi LG Electronics .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea