Stiinta & Tehnologie

#telefoanele mobile #cancer #creier

Telefoanele mobile nu favorizeaza aparitia cancerului

Nici pana acum, problema telefoanelor mobile si a cancerului de creier nu a primit un raspuns clar. In ultima vreme tot mai multe studii si teste arata ca folosirea terminalelor de acest gen, nu favorizeaza aparitia cancerului de creier.

Totusi, teste pe aceasta tema se fac in continuare, iar recent s-au primit noi rezultate in urma unui studiu care s-a derulat in ultimii 10 ani. In tot acest timp au fost observate peste 5.000 de cazuri de tumori cerebrale din 13 tari, dar in niciunul dintre ele vina nu a fost a telefoanelor mobile.

Chiar daca problema pare incheiata, tot oamenii de stiinta sustin ca totusi, nu pot explude riscul si ca probabil rezultatul va fi dat de alte teste. In viitor, Uniunea Europeana va finanta un astfel de studiu in incercarea de a gasi rezultatul. Alte teste de acest gen au fost facute si in anii trecuti, cu aceleasi rezultate: telefoanele mobile nu favorizeaza aparitia cancerului de creier. Studiul a fost facut de catre cei de la Institutul de Epidemiologia Cancerului din Copenhaga .

La sfarsitul anilor 90, un alt grup de cercetare, infiintat de guvernul Marii Britanii, a ajuns la aceeasi concluzie privind telefonul mobil. Din pacate, in ciudat repetatelor rezultate pozitive, niciunul dintre cercetatorii implicati in aceaste proiecte nu poate declara ca riscul nu exista.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea