Stiinta & Tehnologie

#telefon mobil #camera foto #sunet #imagini #fotografii #ilegal #lege

Telefoanele care fac poze fara sunet, in pericol

Este posibil ca in Statele Unite ale Americii, telefoane mobile cu camera foto care nu produc nici un sunet la declasare, sa fie interzise.

Prin aceasta lege se spera diminuarea volumului de imagini captate ilegal.

Lege americana

Unul din congresmanii americani doreste sa inceapa lupta impotriva celor care capteaza imagini ilegal. Astfel proiectul de lege gandit de el prevede ca telefoanele mobile dotate cu o camera foto sa faca un sunet specific atunci cand o senzorul este activat.

Prin urmare toate telefoanele mobile nu vor avea voie sa aiba un mod de fotografiere silentios . Aceasta a spus ca sunetul facut de telefonul mobil trebui sa fie destul de puternic pentru a fi auzit "pe o raza rezonabila".

Aprobarea legii ar crea probleme

Desi nu este o idee rea, daca legea va fi aprobata vor exista anume probleme, pentru ca majoritatea telefoanelor mobile aflate pe piata permit utilizatorilor sa capteze imagini in modul silentios.

Ce se va intampla cu aceste telefoane mobile nu stie nimeni, dar situatia va deveni un incovenient daca oamenii nu isi vor putea folosi telefoanele mobile din dotare. Ramane de vazut daca legea va fi aprobata sau nu si daca ea va fi aplicata doar pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea