Stiinta & Tehnologie

#autoritate site #domeniu #site

Te gandesti cum sa cresti autoritatea domeniului tau? Webdesk Agency iti ofera sapte strategii utile!

Autoritatea domeniului este marcata pe o scara de la 1 la 100, 1 fiind cel mai rau scenariu posibil, iar 100 cel mai bun. Ascensiunea sa pe o scala logaritmica ne ajuta sa intelegem vizual motivul pentru care este mult mai facil sa crestem autoritatea de la 20 la 30, decat de la 70 la 80. Domeniile cu o autoritate cuprinsa intre 30 si 40 sunt considerate medii ca relevanta si incredere, cele cu indici de 50 sau 60 sunt considerate bune, iar tot ceea ce depaseste 60 este vazut ca un domeniu excelent.

Ca in orice alt context, lucrurile bine facute sunt acelea de care avem grija de la inceput. Autoritatea domeniului nu este un aspect care se abate de la regula. Din contra, primul pas pentru a avea un DA (Domain Authority) optim este acela de a alege un nume bun pentru domeniu. Asadar, daca te-ai hotarat ca afacerea ta trebuie sa capete vizibilitate in mediul virtual si deja te gasesti in cautarea celui mai bun pachet de creare site, atunci alege un nume de domeniu care este relevant pentru site-ul tau.

Gandeste-te, de exemplu, la numele “webdesk.ro” si vei intelege mai bine conceptul. Fiind vorba despre o agentie de web design, care se focuseaza pe oferirea unei game complexe de servicii pentru imbunatatirea prezentei in online, compania si-a ales un nume care sa includa cuvantul “web” in structura. Daca insasi denumirea companiei tale include un cuvant relevant pentru serviciile sau produsele pe care le oferi, atunci va fi cu atat mai bine sa il alegi ca nume de domeniu.

Cel de-al doilea pas este sa optimizezi continutul de pe paginile site-ului. Punerea in practica a tehnicilor SEO de optimizare on page este importanta atat pentru clasamentul pe care il efectueaza Google, cat si pentru autoritatea pe care o va capata domeniul tau. Asadar, asigura-te ca gasesti o solutie prin care sa iti optimizezi intreg codul de pe pagini, inclusiv titlurile, textele alternative ale imaginilor si continutul in sine. Daca nu ai cunostintele necesare pentru a indeplini acest pas, apeleaza cu incredere la o agentie polivalenta care iti poate oferi solutii profesionale pentru crearea unui site si pentru optimizarea lui.

In continuare, devine esential sa creezi continut eligibil, informativ si relevant. Cu scopul de a castiga pe viitor link-uri de inalta calitate, costruieste continut calitativ pe care sa il publici regulat. Multe site-uri sunt atat de preocupate de castigarea link-urilor externe incat uita complet de link-urile interne. Link-urile interne ajuta vizitatorii sa gaseasca mai usor informatiile de care au nevoie. Exceptand faptul ca vei imbunatati experienta de navigare a vizitatorilor, vei castiga si autoritate pentru domeniul tau. Link-urile interne iti scapa utilizatorii de sentimentul de frustrare pe care il incearca in momentul in care se impotmolesc pe o anumita pagina, simplificand si motorului de cautare sarcina de a-ti indexa propice magazinul online sau site-ul de prezentare.

Nu intotdeauna link-urile care fac referire la domeniul tau au o influenta pozitiva. De asemenea, trebuie inteles faptul ca un link bun nu il anihileaza pe cel mai putin bun, iar din aceasta cauza este vital sa verifici profilul de link-uri la o anumita perioada de timp. Daca nu o poti face pe cont propriu apeleaza la o agentie care implementeaza strategii de optimizare seo si solicita un audit. In contextul in care esti familiarizat cu optimizarea SEO si stii cum sa folosesti instrumentele gratuite disponibile in mediul online, un tool care verifica starea link-urilor obtinute pana in prezent ti-ar putea fi de folos.

Un pas la fel de important pentru cresterea autoritatii este acela de a opta pentru serviciul de creare website responsive. Desi este un sfat relationat mai degraba cu procesul initial de creare site, acest aspect poate fi imbunatatit si pe parcurs, migrand de la o platforma veche la una de actualitate. Lipsa unui site mobile – friendly nu o sa te coste doar cateva pozitii in clasamentul Google, ci iti va determina utilizatorii sa iti paraseasca site-ul in momentul in care ei vor vedea ca afisajul este unul necorespunzator pe mobil sau pe tableta.

Autoritatea domeniului trebuie sa creasca intr-o maniera cat mai naturala. Pornind de la aceasta premisa, incearca sa iti configurezi un statut relevant pe nisa ta. Ca sa aduci reputatie si autoritate domeniului trebuie sa oferi credibilitate brandului pe care l-ai creat. Consolidand identitatea brandului vei reusi deopotriva sa aduci mai mult trafic pe site-ul tau, dar si sa cresti numarul natural de referinte care conduc spre website. Cum poti indeplini acest obiectiv? Poti incepe prin a alcatui continut relevant si prin a-ti construi o prezenta puternica pe Social Media. Semnalele sociale sunt foarte importate pentru identitatea ta virtuala, asa ca nu uita sa pui butoane de share la sfarsitul articolelor pe care le scrii pentru utilizatorii tai. In fond, activitatea pe platformele de Social Media este obligatorie pentru o campanie completa de promovare seo.

Nu in ultimul rand, incearca pe cat posibil sa cresti viteza de incarcare a paginilor web. Acesta este un factor important in ansamblul procedurilor de optimizare seo, fara de care nu iti vei putea ameliora rata de respingere din partea utilizatorilor care ajung pe homepage. Rabdarea se uzeaza mai usor sau mai greu, in functie de personalitatea fiecaruia dintre noi. Totusi, un lucru este cert. Pentru fiecare problema exista o rezolvare, iar Google este primul care iti vine in intampinare cu un instrument de analiza: Page Speed din Google Developers.

Exista si alte modalitati pe care le-ai incercat pentru a imbunatati autoritatea domeniului si a paginilor tale? Poti sa le impartasesti cu noi in caseta de comentarii de mai jos.

Articol scris de: Iulia Draghici

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea